IMAKIN 10 jaar: tijdlijn

Vandaag bestaat IMAKIN 10 jaar. Het is voorbij gevlogen! Toen ik tijdens het maken van een magazine ter gelegenheid van dit jubileum in mijn archief dook voor foto’s oude DIY-pakketten en hoogtepunten, realiseerde ik me pas hoe ontzettend veel ik al met IMAKIN heb beleefd. In dit blog vind je een tijdlijn met een overzicht van IMAKIN 10 jaar.

tijdlijn IMAKIN 10 jaar
4

2012: het idee

Eind 2012 kwam ik op het idee van de DIY-pakketten. In dit blog lees je het hele verhaal over hoe IMAKIN is ontstaan.

2013: de start

Op 14 januari 2013 scheef ik IMAKIN in bij de Kamer van Koophandel. In februari 2013 opende ik de webshop met vijf brei- en haakpakketten en drie DIY-pakketten.

In de afgelopen 10 jaar ontwikkelde ik bijna 70 verschillende DIY-pakketten! Op deze pagina vind je een overzicht van alle IMAKIN DIY-pakketten die ik ooit gemaakt heb.

Ook was er eind 2013 de eerste winkel die mijn DIY-pakketten ging verkopen.

verkooppunt
swan2014

2014: bekendheid krijgen

Ik stond op veel marktjes om bekendheid te krijgen. Van Groningen tot Antwerpen en van Rotterdam tot Amsterdam. Ik wilde zo veel mogelijk mensen kennis laten maken met het nieuwe concept van DIY-pakketten. Gelukkig was er altijd wel een lieve vriendin die een dagje mee wilde helpen!

In september 2014 stonden mijn DIY-pakketten voor het eerst in een tijdschrift!

2015: professionaliseren

Voor mij voelt 2015 als het jaar waarin ik mijn focus verlegde van mijn carrière als levensmiddelentechnoloog naar creatief ondernemer. Waar IMAKIN is ontstaan als ‘bijproject’ naast mijn baan, wilde ik me nu echt meer gaan richten op het ondernemen en IMAKIN laten groeien.

Daarom kreeg IMAKIN in 2015 een nieuwe, professionele huisstijl. Ik stopte in dat jaar met de brei- en haakpakketten en maakte alleen nog DIY-pakketten.

Ook nam ik voor het eerst deel aan een inkoopbeurs en daardoor kwamen er veel verkooppunten bij.

3 2
25

2016: 100% ondernemer

In juli 2016 zegde ik mijn baan in loondienst op. Dat was een spannende stap, want ik kon toen nog niet rondkomen van IMAKIN. Maar ik voelde wel dat ik anders ook niet verder zou kunnen groeien.

Ik breidde de collectie uit met hobbymaterialen en organiseerde een feest (DIY & Drinks) om dat te vieren.

In 2016 verwelkomde ik het 100e verkooppunt!

2017: Uitbreiden

Ik nam deel aan een inkoopbeurs in Londen. Ik weet nog dat het een hele uitdaging was om mijn stand in te richten, omdat het ontzettend duur was om meubels te huren of te verschepen. Ik bedacht een stand die in mijn koffer paste. Veel inkopers waren enthousiast over het idee waardoor er ook in Engeland veel verkooppunten bij kwamen.

In 2017 plaatste ik mijn eerste vlog: Een kijkje achter de schermen en ik organiseerde de tweede editie van DIY & Drinks.

imakin stand pulse londen 2017
jinske boek atelier

2018: veel hoogtepunten

2018 was een jaar van veel hoogtepunten!

IMAKIN® werd een officieel merk, ik verhuisde naar een groter atelier en ik werd genomineerd voor een VIVA400 award.

Maar het grootste hoogtepunt was wel het schrijven van mijn eerste boek ‘Doe het lekker zelf!’.

2019: samenwerken

2019 stond (toevallig) in het teken van samenwerkingen. Steeds meer bedrijven wisten mij te vinden om samen mooie content te maken.

Ik werd demonstratrice voor Royal Talens en ik maakte campagnes voor o.a. KreaDoe, Epson, 3M en Mijnwebwinkel.

Ook lanceerde ik samen met Brandt het DIY-pakket Geurkaarsen.

jinske billboard
Jinske froukje eigen huis tuin

2020: IMAKIN team

IMAKIN was zo hard gegroeid dat ik het niet meer in m’n eentje aankon. Dus ik huurde hulp in. Sipack nam het verzenden van de bestellingen over, Sarah hielp me met het maken van DIY-pakketten, ik werd klant bij een marketingbureau en Minke nam de klantenservice uit handen.

Ook kwam ik voor het eerst op nationale televisie bij Eigen Huis & Tuin!

2021: een tweede boek

Bijna heel 2021 werkte ik aan mijn tweede boek ‘Doe het lekker duurzaam!’ Het hele proces “Een boek schrijven: van idee tot drukker” beschreef ik op mijn blog.

Samen met Royal Talens maakte ik een mooie set krijtverf bij mijn boek.

Ook liet ik in 2021 een hele nieuwe webshop op maat bouwen.

boek en krijtverfset
borduurpakket plan international

2022: Duurzaamheid

In 2022 heb ik vooral gewerkt aan het verduurzamen van het assortiment. Dit doe ik vooral bij de keuze van materialen. Zo kies ik zo veel mogelijk natuurlijke materialen, en waar het kan Fairtrade, biologisch of gerecycled.

Maar ook in de keuze van de DIY-projecten hou ik duurzaamheid in mijn achterhoofd en probeer ik hergebruik te stimuleren.

Verder heb ik me dit jaar nog meer ingezet voor Plan International.

In dit blog was er lang niet genoeg ruimte om alles wat ik in 10 jaar IMAKIN heb meegemaakt te vermelden. Laat staan om alle foto’s die ik van die momenten heb erbij te plaatsen. Daarom zou ik je aanraden om me op Facebook of Instagram te volgen. Daar deel ik regelmatig kijkjes achter de schermen en kun je ook een terug in de tijd scrollen als je het leuk vindt!

Een dikke dankjewel!

Tot slot wil ik jou graag bedanken. Of je nu weleens wat in mijn winkel koopt, me volgt op social media of weleens een DIY idee van mijn blog hebt gemaakt. Zonder jou had IMAKIN niet al 10 jaar kunnen bestaan! Dus heel erg bedankt voor jouw support!

magazine IMAKIN 10 jaar

10 dagen feest: win je bestelling!

Vanaf vandaag is het 10 dagen lang feest om te vieren dat IMAKIN 10 jaar bestaat!

Gedurende de hele actieperiode maak je kans op het winnen van je aankoopbedrag!
Iedere bestelling geplaatst van 14 t/m 23 januari maakt automatisch kans. Eind januari krijgt de winnaar persoonlijk bericht en wordt het hele aankoopbedrag teruggestort!

In ieder geval krijg je bij je bestelling een magazine over IMAKIN 10 jaar cadeau*.

Verder is er iedere dag een andere actie: van cadeautjes en kortingen tot winacties en exclusieve producten. Wil je zeker zijn dat je geen actie mist? Schrijf je dan hieronder in voor de nieuwsbrief.


.

*Zo lang de voorraad strekt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van imakin.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 509 reviews.