VERJAARDAGSACTIE VOOR PLAN INTERNATIONAL NEDERLAND

VERJAARDAGSACTIE VOOR PLAN INTERNATIONAL NEDERLAND 1

Vandaag ben ik jarig en daarom trakteer ik op korting! Korting voor jou of voor de meisjesprojecten van Plan International Nederland. Jij mag kiezen. Lees in dit blog hoe het werkt.

WAT MIJ RAAKT

Toen ik in 2008 een grote reis door Azië maakte bezocht ik in New Delhi een moskee. Daar was ook een groepje meisjes op schoolexcursie. In plaats van de moskee te bewonderen, was ík de bezienswaardigheid! Een van de meisjes liep op mij af om me een hand te geven. Dus ik dacht: “leuk, ik geef haar een handje.” Maar dat was het startsein voor de rest van de meisjes, want ze wilden me allemaal een hand geven en op de foto. Zo leuk!

VERJAARDAGSACTIE VOOR PLAN INTERNATIONAL NEDERLAND 2

Deze Indiase meisjes hebben geluk, zij gaan naar school. Maar tijdens mijn reis ontmoette ik ook kinderen die minder geluk hebben. In plaats van naar school te gaan, bedelden ze op straat of verkochten ze spulletjes aan toeristen.

In Cambodja zat ik samen met de vriendin met wie ik op reis was een kaartspelletje te spelen toen er een meisje bij kwam staan. Ik denk dat ze een jaar of 11 was. Ze had een bakje bij zich met kleine spulletjes als aanstekers en pennen die ze verkocht. In plaats van ons iets te willen verkopen bleef ze stilletjes staan kijken naar hoe wij ons kaartspel speelden. Na een paar minuten had ze het spelletje (zonder uitleg!) al door. Ze wees in mijn hand de juiste kaarten aan die ik op moest leggen. Dit meisje heeft heel veel indruk op mij gemaakt. Wat mij raakte is dat ze zo ontzettend slim was, maar omdat ze in armoede is geboren kreeg ze niet de kans om naar school te gaan.

Al die jaren is dit meisje me bijgebleven en werd ze voor mij een soort symbool voor alle meisjes die in soortgelijke situatie opgroeien. Dat is waarom ik privé al jaren donateur ben van de meisjesprojecten van Plan International Nederland. Om meisjes zoals zij een betere kans te geven in het leven.

PLAN INTERNATIONAL NEDERLAND - GIRLS FIRST

Plan International helpt meisjes om uit te groeien tot krachtige vrouwen. Vrouwen die weerbaar zijn, zelfvertrouwen hebben en economisch zelfstandig zijn. Het is namelijk bewezen dat wanneer een meisje naar school gaat, dat ze later 10-20% meer te besteden heeft en maar liefst 90% van haar inkomen aan haar gezin besteedt. Door betere zorg krijgen ze gezondere kinderen die op hun beurt ook weer langer naar school gaan. Hierdoor steun je niet alleen het meisje, maar ook de gemeenschap om haar heen.

VERJAARDAGSACTIE VOOR PLAN INTERNATIONAL NEDERLAND 3

Foto: Plan International

Plan International zet zich in op diverse thema’s, o.a. kindhuwelijken, meisjesbesnijdenis, seksuele uitbuiting, recht op onderwijs, geboortebewijzen en water, sanitatie & hygiëne.

Het thema dat ik graag wil uitlichten is ‘Jongeren en werk’. Hiermee worden jonge vrouwen getraind om bijvoorbeeld een eigen bedrijf op te zetten. Doreen (foto boven) moest van school omdat haar ouders het schoolgeld niet meer konden betalen. Hierna belandde ze in sekswerk en uitbuiting. Dankzij de beroeps- en levensvaardighedentrainingen van Plan International heeft Doreen nu haar eigen kleermakerij waarmee ze een stabiel maandelijks inkomen verdient.

VERJAARDAGSACTIE: KORTING OP DIY-PAKKETTEN

Dit jaar wil ik voor mijn verjaardag geen cadeaus. Aan mijn vrienden heb ik een donatie gevraagd voor Plan International Nederland. Zo kun je bijvoorbeeld in hun webshop cadeaus uitkiezen als ‘Anti-kindhuwelijkpakket’, ‘Back-to-school kit’ en ‘Verkooptraining’. De cadeaus zijn er al vanaf €5,-, dus er is voor ieder budget iets te vinden.

VERJAARDAGSACTIE VOOR PLAN INTERNATIONAL NEDERLAND 4

Ik wil zakelijk ook graag iets bijdragen aan de mooie projecten van Plan International. Daarom heb ik een leuke kortingsactie bedacht.

Als je een DIY-pakket koopt (meerdere mag natuurlijk ook 😉 ) doneer ik 20% van het aankoopbedrag aan DIY-pakketten aan Plan International Nederland. Gebruik in de webshop de code 20voorplan.*

Liever korting voor jezelf? Gebruik dan code 10voormij bij het afrekenen. Hiermee krijg je 10% korting op alle DIY-pakketten.

Je kunt maar 1 kortingscode gebruiken, dus de keuze is aan jou!

*In jouw winkelmandje gaat er €0,01 van het bedrag af, zodat je weet dat de kortingscode werkt en zodat ik weet dat je de korting wil doneren. Ik bereken daarna handmatig hoeveel van je aankoopbedrag gedoneerd gaat worden.

Kortingscodes geldig t/m 31 mei 2021, niet i.c.m. andere acties, niet te gebruiken op reeds geplaatste bestellingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van imakin.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 512 reviews.