Zo bereid je je huis voor op de installatie van een traplift

Zodra je een afspraak hebt gemaakt voor het installeren van een traplift, ben je nog niet helemaal klaar. Het is namelijk belangrijk dat je een aantal werkzaamheden uitvoert, voordat de traplift geïnstalleerd wordt. Welke stappen je precies moet doorlopen, neem ik hieronder met je door!

1. Verwijder voorwerpen die in de weg kunnen staan

Het verwijderen van voorwerpen die in de weg staan voor een traplift is belangrijk, omdat deze voorwerpen de installatie van de traplift kunnen belemmeren. Het verwijderen van deze voorwerpen zorgt ervoor dat de installateurs de traplift correct kunnen installeren. Het verwijderen van meubels, kasten en andere voorwerpen uit de buurt van de trap geeft de installateurs ook meer ruimte om te werken en natuurlijk het risico te verminderen dat ze iets beschadigen tijdens de installatie.

micah carlson LL5woSd4VrY unsplash

2. Neem de afmetingen van de trap op

Om de afmetingen van een trap op te nemen voor een traplift, moet je de breedte en de hoogte van de trap opmeten. Meet ook de maatvoering van de stootborden en de balustraden. Gebruik een meetlint om de afmetingen op te nemen en noteer deze afmetingen voor je aanvraagformulier. Als je de trap helemaal af hebt gemeten, neem dan ook foto’s van de trap. Dit kan de installateurs helpen om de traplift correct te installeren.

3. Controleer of er stroom bij de trap is

Het controleren of er stroom bij de trap is voor een traplift van belang, omdat de traplift moet worden aangesloten op een stopcontact. Als er geen stopcontact bij de trap is, dan kan je het best een elektrisch aansluitpunt laten installeren. Dit is een kostbare aanpassing en het is daarom belangrijk om deze controle uit te voeren voordat je de traplift bestelt! Traplift prijzen kunnen op die manier namelijk duurder worden.

4. Verwijder tapijt en andere vloerbedekking

Het verwijderen van tapijt en andere vloerbedekking voor een traplift is belangrijk, omdat dit  de installatie van de traplift kan hinderen. Tapijt en andere vloerbedekking kunnen in de weg staan van de installateurs en ervoor zorgen dat de traplift niet geïnstalleerd kan worden. Het verwijderen van deze vloerbedekking zorgt ervoor dat de installateurs niet belemmerd worden.

5. Kijk of je recht hebt op een vergoeding

Als je een traplift via de WMO (Wet maatschappelijke ondersteuning) wilt aanvragen, dien je eerst contact opnemen met je gemeente. Je gemeente geeft je informatie over de criteria waaraan je moet voldoen om voor een traplift in aanmerking te komen. Vervolgens moet je een aanvraagformulier invullen bij je gemeente. Je vult deze aanvraag formulieren in met informatie over jouw persoonlijke situatie en woonomstandigheden. Het is ook belangrijk om een verklaring op te vragen bij een medisch specialist. Deze verklaring dient als bewijs dat je een traplift nodig hebt voor je mobiliteit en dat je zelf niet in staat bent om de trap op en af te lopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van imakin.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 506 reviews.