DIY TUTORIAL OPBERGDOOS MARMERFOLIE

1 11

Berg je spulletjes op in deze chique marmeren opbergdoos. In dit blog laat ik je stap-voor-stap zien hoe je een blanco opbergdoos bekleedt met marmerfolie.

2 10

NODIG

  • opbergdoos
  • marmerfolie
  • etiketten
  • schaar
  • liniaal
  • potlood

STAP 1. PATROON UITTEKENEN

3 10

Zet de opbergdoos op de achterkant van de marmerfolie. Trek aan de korte kanten van de doos een rechte lijn met potlood over het marmerfolie. Aan de lange kant trek je een lijn op ongeveer 3 cm buiten de hoek, haaks op de lijn je die al getekend hebt.

Zorg ervoor dat je stukken voor de zijkant minimaal 2 cm hoger zijn dan de zijkanten van je opbergdoos, zodat je deze stukjes straks netjes naar de binnenkant kunt vouwen.

STAP 2. MARMERFOLIE OP MAAT KNIPPEN

4 9

Knip de marmerfolie uit op de getekende lijnen.

STAP 3. BESCHERMPAPIER VERWIJDEREN

5 9

Knip het beschermpapier weg op de plek waar de bodem komt. Dit kun je doen door de schaar voorzichtig tussen de marmerfolie en het beschermpapier te steken en voorzichtig te knippen.

STAP 4. DOOS BEPLAKKEN

6 8

Zet de doos op het marmerfolie. Draai de doos om en strijk de folie met je hand goed vast op de bodem. Zorg ervoor dat er geen bubbeltjes onder zitten. Zet de doos nu weer rechtop.

Vouw het marmerfolie aan de lange zijkanten omhoog terwijl je voorzichtig het beschermpapier eraf trekt. Wrijf ook hier de marmerfolie goed aan. Vouw dan de uitstekende zijkantjes om en strijk glad.

7 7

Herhaal dit nu ook voor de korte zijkanten. De marmerfolie steekt als het goed is wat uit aan de bovenkant. Knip de folie in bij de hoekjes van de doos. Nu kun je de marmerfolie netjes naar de binnenkant vouwen.

STAP 5. DEKSEL BEPLAKKEN

Bekleed nu op dezelfde manier de deksel van de doos.

STAP 6. ETIKET OPPLAKKEN

7 8

Plak het etiket op de opbergdoos.

STAP 6. HANDVATTEN MAKEN (OPTIONEEL)

9 3
10 1

Als je wilt kun je nu nog de handvaten van de doos uitsnijden. Dit doe je door aan de korte kantjes een driehoekje in de folie te snijden en dan in de lengte van het handvat een lijn. Daarna vouw je de randjes om naar de binnenkant. Verstevig het handvat met wat restjes marmerfolie.

11

Wat ga jij in deze mooie opbergdoos bewaren?

Deel je DIY resultaat met #deeljeDIY en tag @imakinNL op Facebook/Instagram.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van imakin.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 507 reviews.