BAAN OPGEZEGD!

Van de week kon je lezen over hoe IMAKIN is ontstaan. Dat verhaal schreef ik natuurlijk niet zomaar.. Ik heb namelijk mijn baan opgezegd om volledig voor IMAKIN te kunnen gaan! Hoe dat ging, lees je in dit blog.

KEUZE MET JE VERSTAND IN PLAATS VAN MET JE HART

1 2

Op de middelbare school wilde ik maar 1 ding: naar de kunstacademie. Dus toen ik na mijn VWO examen toegelaten was tot de Hogeschool van de Kunsten in Utrecht was ik heel blij.

Maar na een jaar kwam ik erachter dat dit toch niet helemaal bij mij paste. Hoewel ik een praktische studierichting (Interieurarchitectuur) had gekozen, voelde ik me niet helemaal op m’n plek.

Ik deed een studiekeuzetest. De uitslag was opvallend: de eerste 10 studies waren allemaal kunstacademie studies! Maar dat was niet meer wat ik wilde, dus koos ik voor de nummer 11: Voeding&Diëtetiek (en daarna de master Levensmiddelentechnologie). Echt een keuze met mijn verstand en niet met mijn hart..

LEVENSMIDDELENTECHNOLOOG

2 3

Ik ben IMAKIN gestart naast mijn baan als levensmiddelentechnoloog. Als levensmiddelentechnoloog ontwikkelde ik producten in de voeding. Dat deed ik onder andere voor Duyvis (borrelnootjes), Lays (Oven Baked) en Snack a Jacks.

In het begin zag ik IMAKIN als iets voor erbíj. Mijn focus was op mijn ambitie om R&D (Research&Development) Manager te worden en een team productontwikkelaars aan te sturen. Maar al snel vond ik het ondernemen zo leuk (en verslavend!) dat die focus begon te veranderen.

Ik was in mijn werk heel erg aan het zoeken naar mijn passie. Ik had ondertussen al een switch gemaakt van de hele technische productontwikkelingsfunctie naar een project managers functie, maar toch miste ik iets.. Ik kon mijn creativiteit niet kwijt!

Het afgelopen jaar heb ik met veel plezier als Product Manager bij een bedrijf in de Diëtetiek gewerkt. In deze functie kon ik volop mijn creativiteit kwijt in de marketing & communicatie en mijn kennis over voeding in de projecten die ik deed! En met maar 3 dagen in de week had ik nog 4 dagen om aan IMAKIN te werken. Een ideale combinatie!

CREATIEF ONDERNEMER

3 2

De afgelopen jaren heb ik dus al best wat titels gehad: kwaliteitsbewaker, R&D technologist, productontwikkelaar, project manager en product manager. Maar toen ik een paar maanden geleden door iemand ‘creatief ondernemer’ werd genoemd, dacht ik: Ja, dat ben ik!

Ondertussen is IMAKIN heel hard gegroeid (zeker sinds ik in augustus 2015 op showUP stond). Zo veel, dat ik het 3 dagen in de week werken in loondienst niet meer kan combineren met IMAKIN. Daarom heb mijn baan opgezegd! Vanaf vandaag ben ik 100% creatief ondernemer!

Het is een hele spannende stap, maar ik heb er ontzettend veel zin in! Ik hoop dat ik je nog heel lang blij kan maken met leuke moderne DIY-projecten en dat je me blijft supporten (door IMAKIN DIY-pakketten te kopen, workshops te volgen of je DIY resultaat te delen met #deeljeDIY)! Dankjewel! 🙂

8 reacties op “BAAN OPGEZEGD!

  1. Annoek (DUPP) zegt:

    Hoi Jinske, Ik dacht een even gluren hoe het met je bedrijf gaat, ik ben positief verrast! Succes, komt vast helemaal goed.

  2. Pingback: OVERZICHT 5 JAAR IMAKIN + WIN €50,- SHOPTEGOED - IMAKIN

  3. Pingback: OVERZICHT 5 JAAR IMAKIN + WIN €50,- SHOPTEGOED - IMAKIN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van imakin.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 512 reviews.