Welke kleur gordijn past bij mijn interieur?

Met de keuze van kleuren in je huis kun je bepaalde sfeer in je huis neerzetten. Gordijnen zijn een belangrijke sfeermaker in huis. Samen met de vloer en meubels vormen ze de basis van je woonstyling. Deze elementen kies je vaak voor meerdere jaren en zijn een investering waard. Het is daarom niet gek als je de keuze voor nieuwe gordijnen zorgvuldig wil maken. In dit blog help ik je een kleurkeuze voor jouw nieuwe gordijnen te maken.

krystal black V5OEpF12pzw unsplash

Soort gordijnen

Voordat je de juiste kleur van de gordijnen gaat bepalen, is het handig om eerst stil te staan bij wat voor soort raambekleding je eigenlijk wil. Kies je voor jaloezieën, gordijnen, vitrage, exclusieve vouwgordijnen of een combinatie van verschillende soorten?

collov home design UUsQk 9bdR8 unsplash

Kleurenpalet

Als je hebt besloten welke soort gordijnen je wil kun je daarna beginnen met te kijken naar welke kleuren je nu al in huis hebt. Welke kleuren hebben je vloer, muren en meubels? En ben je daar blij mee? Als je al veel opvallende kleuren in je meubels hebt, kan hebt kun je de gordijnen beter wat neutraler houden. En andersom, als je voor de vloer en muren rustige kleuren hebt gekozen, kunnen je gordijnen juist een mooi kleuraccent zijn.

Laat je ook weer niet te veel leiden door welke kleur er op de muren zit, want dit is ook wel het makkelijkst aan te passen element van je interieur. Het is namelijk makkelijker (en goedkoper) om je muren in een andere kleur te verven dan weer nieuwe gordijnen aan te schaffen.

Bij het samenstellen van een kleurenpalet kan het fijn zijn om eerst wat afbeeldingen te verzamelen van interieurs die je mooi vindt. Vaak zul je hierin al een duidelijk kleurenpalet naar voren zien komen. Kies drie bij elkaar passende kleuren uit en zorg ervoor dat je hierbij lichtere en donkere tinten combineert. Zo ontstaat er een interessant palet. Neem dit kleurenpalet als uitgangspunt voor de inrichting van de kamer.

Door artikelen zoals dit te plaatsen, kan ik in mijn levensonderhoud voorzien en je blijven inspireren met mijn blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van imakin.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 507 reviews.