5 verschillende manieren om je salontafel te stylen

Salontafels zijn hét middelpunt van elke woonkamer en met de juiste styling ervan kan het een fantastische eye-catcher worden. Ziet je salontafel er een beetje saai uit? Of je nu een statement wilt maken of gewoon iets extra’s wilt toevoegen, het is gemakkelijk om het uiterlijk van je salontafel te veranderen met een paar eenvoudige stylingtips. Laten we eens kijken naar vijf verschillende manieren om je salontafel te stylen en hem de pit te geven die hij verdient!

spacejoy c0JoR 2x3E unsplash

1. Minimalistisch

Als je van een minimalistische inrichting houdt, kies dan voor een eenvoudige en strakke stijl voor je salontafel. Plaats bijvoorbeeld één of twee decoratieve objecten, zoals een vaas met bloemen of een sculptuur, in het midden van de tafel. Welke decoratie mooi staat op jouw tafel is afhankelijk van de verschillende modellen salontafels die er zijn.

2. Eclectisch

Als je van een meer eclectische stijl houdt, mix en match dan verschillende decoratieve objecten op je salontafel. Combineer bijvoorbeeld een stapel boeken, een decoratieve doos en een plant voor een interessante look.  Als je een gemakkelijke manier zoekt om je salontafel te versieren zonder al te veel geld uit te geven, dan zijn boeken je beste vriend. Koop wat interessante titels in een boekwinkel of haal gebruikte boeken uit kringloopwinkels voor een mooi prijsje.

3. Natuurlijk

Een natuurlijke look kan heel sfeervol zijn op een salontafel. Leg bijvoorbeeld een dienblad op de tafel en plaats daarop enkele kaarsen, een schaal met drijfhout, stenen en een plantje. Dit geeft een organische en rustgevende sfeer aan de ruimte. Een paar mooie planten die je op je salontafel kunt zetten zijn bijvoorbeeld luchtplantjes, vetplanten, kamerbamboe of viooltjes.

4. Kleurrijk

Als je van een meer kleurrijke look houdt, experimenteer dan met verschillende tinten en patronen. Combineer bijvoorbeeld een felgekleurde vaas met een stapel kleurrijke tijdschriften en een schaal met gekleurde kralen. Ben je enthousiast geworden en wil je meteen meer items stylen in je huis? Of wil je een nieuwe bank kopen? Kies er dan voor om de kleuren die je gebruikt op je salontafel door te voeren naar andere accessoires in het huis. Denk bijvoorbeeld aan gekleurde kussens, kleuren planten of een mooi schilderij.

5. Symmetrisch

Last but not least! Voor een strakke en opgeruimde uitstraling, kies je voor symmetrische styling op je salontafel. Plaats bijvoorbeeld een paar identieke kandelaars of vaasjes aan weerszijden van de tafel. Dit geeft een gevoel van balans en harmonie aan de ruimte.

Of je nu kiest voor een minimalistische, eclectische, natuurlijke, kleurrijke of symmetrische stijl, het stylen van je salontafel kan een leuke manier zijn om de uitstraling van je woonkamer te veranderen en aan te passen aan je persoonlijke smaak. We wensen je veel plezier!

Door artikelen zoals dit te plaatsen, kan ik in mijn levensonderhoud voorzien en je blijven inspireren met mijn blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van imakin.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 512 reviews.