4 styling tips om met woonaccessoires een uniek interieur te creëren

Een uniek interieur straalt persoonlijkheid, eigenheid en sfeer uit. Items zoals een souvenir van die ene verre reis, een erfstuk van je overleden oma of je lievelingsvaas met kleurrijke bloemen, zorgen voor zo’n unieke uitstraling. Maar, hoe integreer je deze woonaccessoires op een stijlvolle manier in jouw interieur? Met deze tips ga jij nooit meer de mist in!

jinske stylenLR

1. Groeperen en combineren

Om ervoor te zorgen dat je huis geen ratjetoe aan willekeurig geplaatste woonaccessoires wordt, is groeperen het sleutelwoord. De kunst is om groepjes te maken van je mooiste souvenirs, kandelaars, beeldjes, vazen en planten. Gecombineerde woonaccessoires zullen elkaar namelijk versterken, mits er voldoende afwisseling zit in materiaal, structuur, vorm, hoogte en soort. 

2. Kleur bekennen

De basis van je interieur, en daarmee ook van je woonaccessoires, wordt doorgaans bepaald door de kleur van je muren. Bedenk welke kleur verf je wilt kopen, verdiep je in uniek behang of ga voor bijzondere wandtegels. Deze kleur(rijke) basis kan je helpen om eenheid in je woonaccessoires aan te brengen. Ga voor ton-sur-ton en kies woonaccessoires die binnen hetzelfde kleurenpallet vallen. Je zult zien dat dit een rustige, maar stijlvolle uitstraling creëert. 

3. Gooi symmetrie overboord

Over het algemeen geldt: oneven aantallen zijn mooier dan even aantallen. Aangezien wij als Nederlanders buitengewoon veel waarde lijken te hechten aan symmetrie, en dus aan even getallen, kan dit wellicht een ietwat onaangename boodschap zijn. Binnen de interieurstyling zorgen oneven aantallen echter voor een veel dynamische, speelse en moderne uitstraling. 

4. Wees bewust nonchalant

Eigenlijk is de grootste kunst van interieurstyling om ‘gestylede nonchalance’ uit te stralen met jouw woonaccessoires. Het is het mooist als je accessoires niet statisch ogen. Het werkt eigenlijk net als bij een kapsel: je moet er veel moeite insteken om het er zo nonchalant mogelijk uit te laten zien. Speel met je woonaccessoires en wees creatief: hang objecten aan de muur, plaats accessoires op een krukje of etaleer ze in een open kast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van imakin.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 509 reviews.