TRESPA SCHILDEREN? 5 TIPS

Merk je dat het Trespa aan je huis of in je tuin gaat verkleuren? Dan is het een goed idee om een pot verf tevoorschijn te toveren! Trespa schilderen is een klus die voor iedere doe-het-zelver uitvoerbaar is, zo lang je het maar op de juiste manier aanpakt. De juiste aanpak? Die vertellen ik je hier!

Wat is Trespa?

Trespa is een merknaam voor hoge kwaliteit High Pressure Laminate, waarvoor ook wel de afkorting HPL wordt gebruikt. Trespa wordt voornamelijk gebruikt als materiaal voor buiten en staat bekend staat om de hoge kwaliteit en duurzaamheid. Het is een onderhoudsarm materiaal, dat veelal wordt gebruikt als vervanger van hout. Je komt Trespa bijvoorbeeld tegen in de gevel, boeidelen en in windveren. 

daniel chekalov A8rbSO0s9YY unsplash

Tips voor het schilderen van Trespa

Wil je Trespa schilderen, maar weet je niet precies hoe? Met dit stappenplan, wordt het een fluitje van een cent!

 1. Maak het Trespa stofvrij
  Het is belangrijk dat het Trespa stofvrij is voordat je met de kwast of roller aan de slag gaat. Maak het Trespa dan ook goed schoon met een stoffer of stofdoek.
 2. Oppervlak vetvrij maken
  Naast het verwijderen van stof, is het ook belangrijk dat het Trespa voor het schilderen vetvrij gemaakt is. Alleen op die manier krijgt de verf de beste kans om op het materiaal te hechten. 
 3. Platen opschuren
  Het materiaal vet- en vuilvrij gemaakt? Dan is het belangrijk om het Trespa licht op te schuren. Dat kun je doen met een middelfijne korrel. Vergeet niet om het Trespa na het schuren opnieuw stofvrij te maken.
 4. Gebruik grondverf
  Voordat je aan het echte schilderwerk gaat beginnen, is het belangrijk een grondverf te gebruiken. Gebruik hiervoor een zogenoemde primer voor moeilijke ondergronden of een primer voor kunststof.
 5. Aflakken van het Trespa
  Ten slotte is het tijd om het Trespa af te gaan lakken, oftewel: het echte schilderwerk kan beginnen. Je kunt het verven door er twee lagen aflak op aan te brengen. Kies een kleur die het Trespa origineel had of waar je nu gebruik van wilt maken.

Door artikelen zoals dit te plaatsen, kan ik in mijn levensonderhoud voorzien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van imakin.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 506 reviews.