Decoratie-ideeën met LED strips

Verlichting is een belangrijke sfeermaker. Je kunt je huis nog zo sfeervol hebben ingericht, als de verlichting niet klopt kan het alsnog heel kil aanvoelen. Basisverlichting soorten als hanglampen, tafellampen en spotjes ken je vast al, maar met LED strips kun je hele bijzondere lichteffecten creëren. In dit blog deel ik diverse decoratie ideeën met LED strips die je thuis kunt toepassen.

Wat zijn LED strips?
LED strips zijn een soort kunststof linten met kleine LED lampjes erin. Deze strips zijn flexibel, dus je kunt ze gemakkelijk langs muren, ramen of meubels aanbrengen. LED strips zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren, kleurtemperaturen en sterktes. Op deze manier kun je precies de sfeer creëren die bij jouw smaak past. Van smaakvolle warm witte verlichting tot meer funky gekleurde accenten in bijvoorbeeld de kinderkamer. Daarnaast hebben LED lampjes een hoge lichtopbrengst en zijn ze ook nog eens energiezuinig. Een duurzame keuze voor verlichting in huis dus.

jason leung jWU9FpLW7fI unsplash

Een open kast is de perfecte plek om leuke spulletjes in uit te stallen. Met LED strips kun je strategisch accentverlichting aanbrengen zodat de mooiste dingen het beste uitgelicht worden. Doordat de LED strips weinig ruimte innemen kun je ze onzichtbaar bevestigen in tegenstelling tot spotjes die je meer in het zicht moet hangen.

callum hill dGa5tfaco5s unsplash

Een kookeiland is een leuke plek om LED verlichting op toe te passen. Afhankelijk van de tijd op de dag kun je variëren in de kleur van het licht. Blauw licht geeft een koelere uitstraling, terwijl bijvoorbeeld rode verlichting een warmere sfeer geeft.

levi costa q1H 5V937k unsplash

Een stijlvolle manier om LED verlichting in huis te halen, is als de led strip is verwerkt in een hanglamp. Dit design exemplaar is bijna een kunstwerk in huis! Je zou ook zelf een vergelijkbare hanglamp kunnen maken door een frame te maken van metaal of hout en daarop een LED strip te bevestigen.

thomas watson 2DFXvl3nOb0 unsplash

LED verlichting kun je niet alleen toepassen in je interieur, maar ook als buitenverlichting is het heel geschikt. Op de juiste manier aangebracht kunnen de LED strips zelfs de architectuur van het gebouw accentueren.

Hopelijk heb je met dit blog wat inspiratie gekregen om LED verlichting in huis toe te passen. Heb jij al LED strips in huis?

Door artikelen zoals dit te plaatsen, kan ik in mijn levensonderhoud voorzien en je blijven inspireren met mijn blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van imakin.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 507 reviews.