Hoe kies je schakelmateriaal voor in huis?

Schakelmateriaal is een detail in je interieur waar je niet vaak bij stil staat, maar wat je wel iedere dag gebruikt. Je hebt het in allerlei kleuren en stijlen. In dit blog geef ik je tips over hoe je het beste schakelmateriaal voor jouw huis kiest.

Imakin

Schakelmateriaal bestaat uit verschillende onderdelen:

  • Het basiselement is het deel dat in of op de muur wordt bevestigd.
  • De bedieningsdelen zijn de functionele knop(jes) van de schakelaar
  • Het afdekraam vormt de bescherming en afwerking van het schakelmateriaal.

Schakelmateriaal heeft allerlei toepassingen. De bekendste zijn natuurlijk het stopcontact en de lichtschakelaar. Bij de laatste zijn er diverse mogelijkheden, bijvoorbeeld het aantal knoppen of een dimmer. Maar er bestaat ook schakelmateriaal voor afzuigsystemen en jaloezieën. Deze verschillende onderdelen worden de bedieningsdelen genoemd.

Om er zeker van te zijn dat alles op elkaar past en met elkaar werkt, kun je het beste kiezen voor schakelmateriaal van één merk. De diverse merken werken vaak ook met productseries. Als je bijvoorbeeld kiest voor gira schakelmateriaal uit één specifieke serie, weet je zeker dat alle onderdelen op elkaar aansluiten.

Nu je zeker weet dat alles op elkaar aansluit, kun je kijken welk schakelmateriaal het mooist bij jouw interieur past. Hoogglans witte schakelaars kunnen bijvoorbeeld al snel goedkoop ogen, terwijl een matte zwarte variant een luxe hotelsfeer kunnen geven.

Om een rommelig geheel te voorkomen, is het het mooist om voor alle plekken waar een schakelaar komt, hetzelfde type en kleur schakelmateriaal te kiezen.

 

 

Door artikelen zoals dit te plaatsen, kan ik in mijn levensonderhoud voorzien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van imakin.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 509 reviews.