Wat te doen met het afval tijdens een verbouwing?

Bij een verbouwing komt een hoop afval kijken. Of je nu de tuin gaat verbouwen of met je huis aan de slag gaat: je houdt altijd afval over. En die rommel wil je natuurlijk snel weg hebben, zodat je lekker van het resultaat van de verbouwing kunt genieten. Hoe zorg je ervoor dat je snel van het puin afkomt? Een spoedcursus puinruimen.

Zelf je afval afvoeren

Je kunt ervoor kiezen zelf je afval af te voeren. Dat is handig als je een aanhanger tot je beschikking hebt, of als je in een bus kunt rijden met veel ruimte. In de meeste gemeenten in Nederland kun je je puin gratis afvoeren of tegen een kleine vergoeding. Het nadeel is dat je hiervoor wel de ruimte moet hebben. Als je zelf geen aanhanger hebt, moet je deze huren en dan komen er al snel extra kosten bij kijken.
Bovendien moet je zelf een aantal keren heen en weer rijden. Dat is misschien qua brandstof niet de voordeligste optie. Hoewel zelf grond afvoeren de goedkoopste optie lijkt, kan dit misschien toch niet de voordeligste optie zijn.

sven brandsma qU7uepE9MEo unsplash

Een bouwcontainer laten komen

Een bouwcontainer wordt ook wel een puincontainer, kluscontainer of bouwafval container genoemd. Je kunt kiezen voor een dergelijke container als je veel rommel verwacht. Het huren van zo’n container is relatief simpel, je kunt het online al regelen. Het verhuurbedrijf komt de container op de afgesproken tijd brengen en op de afgesproken tijd weer ophalen. Het is voor de meeste klussen een ideale manier van puin afvoeren.

Veel verhuurbedrijven bieden extra service. Dan haalt het bedrijf de container weer op als deze vol is, en voert het bedrijf het puin af. Dit zit vaak al bij de prijs inbegrepen. Zo heb je zelf geen omkijken meer naar je afval en kun je al snel genieten van het resultaat van de verbouwing.

Puin laten afvoeren door de aannemer

Heb je een sloopbedrijf of een aannemer ingeschakeld voor de verbouwing? Dan kun je ook vragen of het bedrijf het afvoeren van het afval wil meenemen in de offerte. Dan hoef je je daar geen zorgen meer over te maken. Vaak is de afvoer van afval goedkoper dan je denkt. Zelf afvoeren is lang niet altijd goedkoper.

Kijk daarom goed naar de verschillende mogelijkheden. Waar kun je het voordeligst puin laten afvoeren? Wat kost een container per kubieke meter? En natuurlijk: wie kan het snelst leveren?

Door artikelen zoals dit te plaatsen, kan ik in mijn levensonderhoud voorzien en je blijven inspireren met mijn blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van imakin.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 509 reviews.