Is een buitenshuisverzekering echt nodig?

Woon je op jezelf? Dan kun jij je voor van alles en nog wat verzekeren. De meeste mensen sluiten in ieder geval de belangrijkste woonverzekeringen af. Dit zijn een opstal- en inboedelverzekering. Hiermee verzeker je niet alleen het huis zelf, maar ook de losse spullen in en rondom jouw woning voor schade door onverwachte gebeurtenissen. Tijdens jouw zoektocht kom je ongetwijfeld ook nog allerlei andere verzekeringen tegen. Zo kun je bijvoorbeeld een buitenshuisverzekering afsluiten. Dit is weliswaar een handige verzekering, maar veel mensen twijfelen of het nodig is om hem af te sluiten. Twijfel je ook over deze verzekering? Dan ben je hier aan het juiste adres. In deze tekst vertellen wij je namelijk of een buitenshuisverzekering echt nodig is.

andrew neel ute2XAFQU2I unsplash

Wat dekt een buitenshuisverzekering?
Waar de meeste mensen weleens van een opstal- en inboedelverzekering gehoord hebben, is een buitenshuisverzekering een stuk minder bekend. Zegt deze verzekering jou niets? Dan kunnen wij ons goed voorstellen dat je twijfelt of je hem echt nodig hebt. Om een weloverwogen keuze te maken, is het handig om te weten wat een buitenshuisverzekering precies dekt. Om het overzichtelijk te houden, zetten we hieronder op een rijtje waar je precies voor verzekerd bent als je deze verzekering afsluit.

  • Schade, verlies en diefstal van je spullen
  • Medische hulpmiddelen en prothesen
  • Contant geld tot 250 euro per gebeurtenis
  • Mobiele telefoons, tablets en laptops
  • Brillen en zonnebrillen.

Zaken die niet verzekerd zijn
Net als bij iedere andere verzekering gelden er voor een buitenshuisverzekering ook een aantal uitzonderingen. Zo vallen fietsen bijvoorbeeld buiten de dekking van deze verzekering. Dit geldt eveneens voor kleren of schoenen die je draagt. Het heeft bovendien geen zin om bij een verzekeraar aan te kloppen als het gewone gebruikers schade betreft. Hierbij kun je denken aan krassen en vlekken. In deze drie situaties keert een verzekeraar geen geld uit bij schade, in de andere gevallen over het algemeen wel.

Buiten de deur ook goed verzekerd
Nu je weet wat er wel en niet binnen de dekking van een buitenshuisverzekering valt, kun jij voor jezelf bepalen of het de moeite waard is om deze verzekering af te sluiten. De kans is groot dat je tot de conclusie komt dat dit wel het geval is. Niet gek, want met een buitenshuisverzekering ben je ook buiten de deur goed verzekerd. Verlies je spullen, raken ze beschadigd of worden ze gestolen? Dan kun je bij jouw verzekeraar aankloppen voor een vergoeding. Een inboedelverzekering biedt helaas geen uitkomst als je jouw spullen buiten de deur verliest, gestolen worden of beschadigd raken.

jenny ueberberg quHtTuocWwE unsplash

Hoe zit het met de premie?
Voor een buitenshuisverzekering draag je iedere maand premie af. De hoogte van deze premie heb je zelf in de hand. Je komt namelijk voor een aantal keuzes te staan voordat je deze verzekering afsluit. Zo bepaal je zelf bijvoorbeeld het verzekerde bedrag. De meeste verzekeraars hanteren een standaard bedrag, maar dit mag je verhogen. Wanneer je het bedrag verhoogt, betaal je ook een hogere premie. Denk overigens niet dat een verzekeraar het gehele bedrag vergoedt bij schade, want er geldt vaak een eigen risico per gebeurtenis.

Door artikelen zoals dit te plaatsen, kan ik in mijn levensonderhoud voorzien en je blijven inspireren met mijn blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van imakin.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 509 reviews.