DIY EETTAFEL

Afgelopen weken werkte ik aan een DIY-project voor in mijn eigen huis: een nieuwe eettafel!⁠

Dit is mijn oude eettafel. Ruim 10 jaar geleden kocht ik deze in de kringloopwinkel samen met mijn huisgenootje. Hij had toen twee van die hele grote, zware, ouderwetse poten. Dus haar vader zette er wat modernere exemplaren voor ons onder. Samen knapten we de tafel verder op met een fris laagje verf.

Toen ik een huis kocht heb ik deze tafel meegenomen en ook ik heb hem al vaak opnieuw geschilderd. Ik heb veel fijne herinneringen aan deze tafel, maar het is tijd voor iets nieuws!

tafel na

Het leuke van zelf dingen maken, of het nu woonaccessoires zijn, meubels of kleding, je maakt altijd iets unieks! Dus geen standaard ‘uit de winkel’-eettafel voor mij.

Ik liet deze te gekke metalen tafelpoten maken door Leon van de Bor, naar het ontwerp van een andere vriendin van mij. Leon werkt in in dezelfde creatieve broedplaats Kanaal30 als ik en is eigenlijk illusionist en decorbouwer. Hij durfde de uitdaging aan om deze poten voor mij te realiseren. Hij weet nu hoe het moet, dus als jij zelf ook een speciaal ontwerp tafelpoten wil hebben, dan weet je hem nu te vinden!

1BDAE056 73AC 4CC8 854A DA63B1874081
IMG 9094

De tafelpoten spoot ik zelf wit.

Nadat ik de tafelpoten eerst goed schoon had gemaakt met thinner, begon ik met een laag primer, daarna 2 lagen witte spuitverf, toen hier en daar nog wat plekjes bijgewerkt met de witte spuitverf en ik eindigde met een matte transparante spuitlak.

Daarna bevestigde ik de tafelpoten met een DeWALT schroefboormachine aan een kant-en-klaar eiken tafelblad. Ik lakte het blad af met matte parketlak, zodat de tafel goed beschermd is tegen vocht en krassen en zodat de mooie natuurlijke kleur van het eikenhout behouden blijft.

896D9321 DF97 4E6D A220 D8781AFB3B5E
IMG 9087

Nu nog nieuwe stoelen, want mijn oude stoelen passen er echt niet meer bij.  Ik weet alleen niet zo goed wat voor soort stoelen ik wil… Ze moeten lekker zitten, maar ze moeten ook niet te grof zijn (want klein huisje). To be continued dus!

Heb jij weleens meubels zelfgemaakt of opgeknapt? Laat het hieronder in de reacties weten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van imakin.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 509 reviews.