Ik stop met IMAKIN, maar IMAKIN gaat door

Lieve klanten, het is tijd… Ik ga stoppen met IMAKIN. Na ruim 10 jaar IMAKIN is het voor mij tijd voor iets nieuws. Ik kijk met trots en een positief gevoel terug op wat ik allemaal heb opgebouwd, bereikt en beleefd de afgelopen 10 jaar. Ik ben blij dat ik zoveel klanten heb kunnen helpen om (vaker) creatief te zijn en nieuwe hobby’s te ontdekken. Ook ben ik ontzettend dankbaar dat ik van mijn creatieve hobby jarenlang mijn beroep kon maken! En tóch voel ik heel sterk dat het nu tijd is voor nieuwe plannen.

In dit blog lees je alles over deze beslissing en over mijn nieuwe uitdaging.

Personal branding shoot IMAKIN door Nienke van Denderen Fotografie 31

Waarom ik stop met IMAKIN

De beslissing om te stoppen met het bedrijf dat je in 10 jaar tijd van nul af aan helemaal zelf hebt opgebouwd, neem je niet zomaar. Het is het bedrijf waar ik keihard voor heb gewerkt, waar ik dingen voor heb opgegeven, waar ik ontzettend veel plezier in heb gehad, waar ik trots op ben en wat een ontzettend groot onderdeel van m’n leven is.

Al een jaar of twee ben ik zoekende: “Hoe krijg ik weer plezier in mijn werk?”, “Wat wil ik nog met IMAKIN bereiken?” En ik ben tot de conclusie gekomen dat ik alle doelen die ik had, al heb bereikt: m’n loondienstbaan opzeggen, in tijdschriften komen, boeken schrijven, op tv komen, 100.000 euro omzetten, operationele taken uitbesteden, enz. Wat er dan nog overblijft is meer omzet draaien, meer geld verdienen… Maar ik merk dat ik daar niet mijn motivatie uit haal.

Dus het antwoord op de vraag “Waarom stop je met IMAKIN?” is simpelweg: ik ben toe aan iets nieuws.

Wat ik hierna ga doen

In eerste instantie wilde ik IMAKIN pas verkopen als ik wist wat ik erna wilde gaan doen. Maar ik merkte dat IMAKIN nog te veel ruimte in mijn hoofd (en hart) innam. Dus ik hoop dat er nu met de ruimte die er straks is er ook weer mooie nieuwe ideeën komen!

Wat ik wel weet ik dat ik graag mijn kennis, ervaring en talenten wil gebruiken op een manier écht iets bijdraagt aan de wereld. Ik wil me graag inzetten voor organisaties met sociaal-maatschappelijke of duurzame impact. Dus daarom heb ik vorig jaar al 7 maanden parttime als interim communicatieadviseur bij Plan International gewerkt. Om te ervaren hoe het zou zijn om me in te zetten voor een ontwikkelingsorganisatie waar ik in geloof en ook om gewoon eens te proeven hoe ik het weer zou vinden om in loondienst te werken.

Hoewel ik daar ontzettend veel geleerd heb (en ook dat er aan een loondienstbaan ook best voordelen zitten), ben ik er ook achter gekomen dat ik vooral op het gebied van marketing het verschil kan maken.

Daarom ga ik nu aan de slag als marketingstrateeg. De eerste opdracht is al binnen: een marketingstrategie en marketingplan voor de Volksuniversiteit Utrecht. Daarnaast start ik mijn eigen marketingbureau “INFUSE strategies”. Hierin ga ik creatieve marketingstrategieën aanbieden aan organisaties met een sociaal-maatschappelijke en/of duurzame insteek. Dat kunnen bijvoorbeeld ontwikkelingsorganisaties zijn, maar ook merken met duurzame producten. In eerste instantie specialiseer ik me in marketing strategieën, maar op termijn lijkt het me ook heel leuk om met dit soort bedrijven mee te denken over efficiënte processen en innovatieve bedrijfsstrategieën. Ik heb nog geen website, maar je kunt me wel alvast op Instagram volgen: @infuse.strategies.

Jinske DHLZ bladerjasje

IMAKIN gaat door!

Ik laat jullie natuurlijk niet zomaar in de steek. Het afgelopen half jaar ben ik op zoek gegaan naar de juiste opvolger. En die heb ik gevonden! Degene die het van mij over gaat nemen is zelf ook ontzettend creatief en ondernemend. In haar zie ik de ondernemer bij wie ik IMAKIN in goede handen achter kan laten. Vandaag hebben we de koopovereenkomst getekend. Binnenkort maken we bekend wie IMAKIN vanaf 28 augustus zal voortzetten.

Een hele dikke dankjewel!

Bedankt voor je aankopen, support, en lieve reacties door de jaren heen. Veel van jullie zijn al jarenlang klant! Daar ben ik ontzettend dankbaar voor. Zonder jou had IMAKIN niet al ruim 10 jaar kunnen bestaan ❤️

P.S. Heb je nog een cadeaubon? Deze kun je nog gebruiken t/m 27 augustus. Daarna komt deze helaas te vervallen. Dus gebruik hem nog snel!

5 reacties op “Ik stop met IMAKIN, maar IMAKIN gaat door

 1. Judith Oskamp zegt:

  Hé Jinske,
  Wat een stappen maak jij! Mooi om te lezen. Dankjewel voor alle inspiratie, mooie producten en hé creativiteit. Het contact was altijd fijn. Heel veel succes met alles wat er op jouw pad gaat komen. Groetjes Judith

 2. Nienke - Stipstijl zegt:

  Lieve Jinske, ik heb veel bewondering voor je. Als ondernemer en als persoon. In wat je hebt gedaan en de keuze die je gemaakt hebt. Wat heb je ontzettend veel bereikt met IMAKIN. Wat heb je ontzettend veel mensen geïnspireerd en blij gemaakt met jou unieke DIY pakketten, boeken en blogs. Ik wens je veel succes, voldoening en plezier in je volgende stappen. Alles wat je hebt geleerd en wie je bent, zit in je. Dat draag je met je mee. Ik heb alle vertrouwen dat er mooie dingen op je pad gaan komen. Enne, je opvolger is een super goede match! Liefs Nienke

  • IMAKIN | JINSKE zegt:

   Dankjewel voor je lieve reactie, Nienke. Ik heb ook heel veel bewondering voor jou! Ik blijf je volgen <3 Liefs Jinske

 3. sponsors zegt:

  Wat een geweldige ondersteuning van deze sponsor! Hun toewijding aan duurzaamheid is bewonderenswaardig. Bedankt [Sponsor’s Name] voor het mogelijk maken van dit fantastische evenement!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van imakin.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 509 reviews.