Wat is Marmoleum?

Als je op zoek bent naar een duurzame en veelzijdige vloerbedekking, dan is marmoleum een interessante optie om te overwegen. Maar wat houdt marmoleum eigenlijk precies in? Marmoleum is een natuurlijke linoleumvloer die gemaakt wordt van duurzame materialen zoals lijnzaadolie, houtmeel, kalksteen en jute.

Het resultaat is een stevige en veerkrachtige vloer met een warme uitstraling. Bovendien komt er bij de productie van Marmoleum Cocoa geen gebruik van schadelijke stoffen kijken, waardoor het ook nog eens milieuvriendelijk is. Met zijn unieke combinatie van eigenschappen is Marmoleum Cocoa geschikt voor zowel residentiële als commerciële toepassingen.

Materialen gebruikt in het maken van marmoleum

Marmoleum wordt vervaardigd uit een mix van natuurlijke en hernieuwbare materialen. Het hoofdingrediënt is lijnzaadolie, dat zorgt voor de elasticiteit en duurzaamheid van de vloer. Daarnaast worden houtmeel, kalksteen en jute gebruikt om het materiaal stevigheid te geven. Deze combinatie resulteert in een biologisch afbreekbaar product dat rijk is aan hernieuwbare en gerecyclede grondstoffen. Door gebruik te maken van deze natuurlijke materialen draagt Marmoleum bij aan een milieuvriendelijke keuze voor uw vloerbedekking.

jan antonin kolar KXED2PLneek unsplash

Hoe duurzaam is marmoleum?

Marmoleum is niet alleen een veelzijdige vloer, maar ook een duurzame keuze. Het wordt CO2-neutraal geproduceerd en is vrij van PVC en weekmakers. Daarnaast is het gemaakt van gerecyclede materialen, zoals lijnzaadolie, houtmeel, kalksteen en jute. Door deze milieuvriendelijke samenstelling heeft Marmoleum verschillende milieucertificaten, waaronder het Nederlandse Milieukeur. Hierdoor wordt het geclassificeerd als top-milieuklasse 1A. Met marmoleum kun je dus niet alleen genieten van een prachtige vloer, maar ook bijdragen aan een groenere wereld.

Voordelen van het gebruik van marmoleum

Marmoleum biedt verschillende voordelen als vloerbedekking. Ten eerste heeft het een lange levensduur en is het eenvoudig te reinigen, waardoor je jarenlang kunt genieten van een mooie en hygiënische vloer. Daarnaast is marmoleum verkrijgbaar in diverse kleuren, patronen en ontwerpen, waardoor er altijd wel een variant is die past bij jouw interieur. Bovendien heeft marmoleum een sterke en indrukbestendige structuur, wat zorgt voor duurzaamheid en comfort. Of je nu kiest voor een strakke moderne look of juist een warme vintage uitstraling, met marmoleum creëer je de perfecte sfeer in elke ruimte.

Waar kan je marmoleum gebruiken?

Met zijn veelzijdigheid en duurzaamheid is marmoleum een ideale vloerbedekking voor verschillende ruimtes. Of het nu gaat om ziekenhuizen, scholen, woningen, winkels, hotels, kantoren of openbare ruimtes, marmoleum Cocoa past perfect in elke omgeving. Het wordt echter afgeraden om Marmoleum te leggen in vochtige ruimtes zoals badkamers. Met zijn brede scala aan kleuren, patronen en ontwerpen kunt je met marmoleum de gewenste sfeer creëren waar je maar wilt. Dus of je nu op zoek bent naar een moderne uitstraling of juist een vintage charme wilt toevoegen, marmoleum biedt de perfecte vloeroplossing voor elke locatie.

Door artikelen zoals dit te plaatsen, kan ik in mijn levensonderhoud voorzien en je blijven inspireren met mijn blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van imakin.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 507 reviews.