4 DIY ideeën voor in je tuin

Vorig jaar knapte ik zelf mijn tuin helemaal op. Ik had een grijze, grauwe tuin vol grind en tegels en wilde heel graag een groenere, bloeiende tuin met veel biodiversiteit. Het was een enorme klus, maar wat een verschil! Het resultaat van ‘Project Tuin Vergroenen’ kun je lezen op mijn blog. In dit blog geef ik je 4 DIY ideeën om je tuin aan te kleden.

diy hangmat

1. Hangmatstoel

Niets is meer relaxend dan vanuit een hangmat van je tuin genieten. Mijn tuin is alleen niet zo heel groot, dus een normale hangmat zou veel te veel ruimte innemen. Daarom maakte ik een hangmatstoel.

Een hangmatstoel is ideaal als je een wat kleinere tuin, balkon of huis hebt. Je kunt er net zo lekker in relaxen als in een grote hangmat, maar hij neemt een stuk minder ruimte in.

En hoewel je voor dit project wel wat moet naaien, zijn het slechts een paar rechte naden. Laat je dus zeker niet ontmoedigen.

In mijn boek ‘Doe het lekker zelf!’ vind je stap-voor-stap hoe je deze leuke hangmatstoel maakt.

2. Macramé tuinslinger

DIY-pakket Tuinslinger / Feestslinger | IMAKIN
in 11 kleuren

DIY-pakket Tuinslinger

Maak deze decoratieve tuinslinger met macramé vlaggetjes, houten kralen en katoenen linten. De combinatie van natuurlijke materialen en de macramé techniek geeft deze slinger een bohemian uitstraling en maakt van jouw tuin een feestje. Zomer voorbij? Hang de slinger in je huis voor een feestelijke decoratie.

Omdat je de slinger zelf maakt, kun je hem net zo lang maken en indelen zoals jij wil. Het voorbeeld heeft 10 macramé vlaggetjes en is ongeveer 3 meter lang.

Artikelnummer: DIY220701 Categorieën: , Tag:
34.95

Toen het opknappen van mijn tuin klaar was, maakte ik deze decoratieve tuinslinger met macramé vlaggetjes, houten kralen en katoenen linten.

De combinatie van natuurlijke materialen en de macramé techniek geeft deze slinger een bohemian uitstraling en maakt van jouw tuin een feestje.

Zomer voorbij? Hang de slinger in je huis voor een feestelijke decoratie bij een feestje of verjaardag.

Het DIY-pakket Macramé Tuinslinger bevat alle benodigde materialen en een uitgebreide stap-voor-stap instructie, zodat je de slinger zelf kan maken.

3. Tropische lantaarn

diy tropische lantaarn bladeren 1

Deze tropische lantaarn met een prachtige bladeren print geeft een gezellige sfeer aan je tuin of balkon. Ik hing de lantaarn in de boom, maar je kunt hem natuurlijk ook gewoon op je tuintafel zetten. In dit blog laat ik je stap-voor-stap zien hoe je er zelf een kunt maken.

4. Tuinposter

diy tuinposter resultaat sfeer2

De tuincentra hangen er vol mee: tuinposters. Maar wist je dat je ook makkelijk zelf een tuinposter kan maken? Het enige dat je nodig hebt is (weerbestendig) leerpapier en een acrylmarker. In dit blog laat ik je zien hoe ik deze botanische tuinposter zelf maakte.

Nog op mijn DIY lijstje

tuin moes after

Deze 4 DIY-projecten maakte ik zelf al eerder voor mijn tuin, maar op mijn verlanglijstje staat nog om een stalen plantenbak of een andere mooie ombouw te maken. Mijn vierkante-meter-moestuin en bloemenpluktuin zijn gemaakt in plastic plantenbakken. En hoewel ze in het seizoen door de groenten bedekt worden, is het in de winter een lelijk gezicht. Hoewel ik hout het mooiste zou vinden, is dat niet erg weersbestendig. Dus ik ga nog nadenken over de beste oplossing.

Hopelijk heb ik je in dit blog kunnen inspireren om ook eens voor je tuin te gaan DIY-en. Welk DIY-project uit dit lijstje is jouw favoriet? Of welk DIY-project heb je zelf al eens gemaakt voor in de tuin? Laat het hieronder weten in de reacties.

Door artikelen zoals dit te plaatsen, kan ik in mijn levensonderhoud voorzien en je blijven inspireren met mijn blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van imakin.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 509 reviews.