Zelf je vlag versieren, verven en decoreren

Pride-month loopt langzaam op zijn einde, maar dat betekent niet dat de vlag niet uit hoeft. Diversiteit mag ten alle tijden gevierd worden, en dan kan een pride vlag kopen natuurlijk niet ontbreken. Je kunt deze op je eigen manier leuk maken en pimpen. Hier zijn een paar leuke tips om jouw vlag helemaal eigen te maken

nim G b9sj8gxhs unsplash

Beschilder je vlag zelf

Bij verschillende webshops kun je vlaggen of slingers kopen die je zelf nog kunt beschilderen. Je kunt helemaal losgaan en een eigen patroon bedenken in de regenboogkleuren, of juist gaan voor de kleuren van de bi- pan- of transvlag. De bi-vlag bestaat uit enkel paars en roze, de trans-vlag uit blauw, roze en wit en de pan-vlag uit roze, blauw en geel. Of maak een mengelmoes van dat alles bij elkaar. Diversiteit kent immers geen grenzen. Dit is hét moment om buiten de box te denken en jouw eigen persoonlijkheid in de vlag te gooien. Mocht je geen zin hebben om met verf aan de gang te gaan, dan zijn textielstiften ook een goed idee, wel kun je hier minder makkelijk grote oppervlakten mee vullen.

Glitters

Pride en glitters zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Haal een bus glitterhaarlak en ga los op je vlag, of lijm er wat vrolijk gekleurde pailletten of glittersteentjes op. Zorg wel dat deze glitters of de lijm de vlag niet te zwaar maken. Je wilt de vlag immers wel nog lekker kunnen laten wapperen. En het leuke is als je dit samen met je kinderen doet. Zij zullen dat natuurlijk helemaal te gek vinden.

De finishing touch

Als je vlag helemaal geschilderd en beglitterd is, is de grote vraag natuurlijk waar en hoe je hem gaat ophangen. Eventueel kun je met een schaar nog wat leuke vormpjes knippen in de zijkanten van de vlag. Als je handig bent met naald en draad, zoom je dit best nog even om. Zo kun je voorkomen dat de vlag gaat rafelen. Vervolgens is de vraag: hang je de vlag pontificaal uit het raam, of zoek je een mooi plekje in huis waar je jouw vlag laat shinen. In huis zou je er namelijk eventueel ook nog voor kunnen kiezen om je vlag in een mooie lijst te hangen. Ook kun je uit je vlag nog kleine driehoekjes knippen, omzomen en gaan voor een vlaggenslinger. Met jouw zelf gepimpte vlag is het elke maand Pride maand.

Door artikelen zoals dit te plaatsen, kan ik in mijn levensonderhoud voorzien en je blijven inspireren met mijn blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van imakin.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 509 reviews.