Zomerchallenge: zelf iets bedenken en maken van hout

Imakin is dé plek waar je moet zijn als je zoekt naar leuke alles-in-één-DIY-pakketten. Daarnaast kun je bij Imakin terecht als je losse hobbymaterialen nodig hebt of geïnspireerd wil raken op het gebied van creativiteit. Het gemak dat de DIY-pakketten met zich meebrengen, zorgt ervoor dat het eenvoudiger wordt om creatief aan de slag te gaan. Je hoeft tenslotte niet meer zelf te bedenken wat je gaat maken en je bent ook geen tijd kwijt aan het zoeken van de juiste materialen. Maar, nu voor velen de zomervakantie is begonnen en er daarom waarschijnlijk iets meer tijd is, wil ik je deze keer toch uitdagen om zelf iets tofs te bedenken én te maken.

Het nut van creativiteit

Voordat we beginnen, wil ik je eerst nog wat meer vertellen over het nut van creatief bezig zijn. Voor velen is creativiteit een uitlaatklep of een fijne bezigheid tijdens verloren uurtjes, maar daarnaast is creativiteit ook nog eens super goed voor je hoofd en je lijf. Uit een onderzoek is namelijk gebleken dat creativiteit ervoor zorgt dat je minder stress hebt. Ook worden er volgens het onderzoek tijdens je creatieve bezigheden bepaalde delen van je brein geactiveerd. En laten dat nu net de delen van je hersenen zijn die een positief effect hebben op het welzijn van je geest en het lichaam! Creatief bezig zijn is dus niet alleen leuk, maar ook heel goed voor je gezondheid.

Terug naar de challenge

Het materiaal dat ik graag voor deze challenge willen gebruiken is hout. Ik heb voor dit materiaal gekozen, omdat er ontzettend veel mogelijk is met hout. Je kunt het aan elkaar lijmen, timmeren of nieten. Het is in allerlei vormen te zagen, je kunt het schilderen of er letters in branden. Er bestaan veel verschillende soorten hout, dus zoek even goed uit welk hout je het beste kunt gebruiken voor je project. MDF is bijvoorbeeld een goedkope houtsoort die gemakkelijk te bewerken is, maar het nadeel van MDF is dat het kan doorzakken bij langdurige belasting.

pexels egor kamelev 754738

Inspiratie nodig?

Eerder liet ik je in dit blog al zien hoe je van hout een vaasjeshouder kunt maken of een super toffe groeimeter. Om je een klein beetje op weg te helpen, heb ik nog een aantal andere ideeën waar je misschien iets mee kunt. Wat dacht je bijvoorbeeld van een:

  • kleine boomhut voor de poppenhuispoppetjes van je kinderen
  • vogelvoedertafel
  • waxinelichthoudertje
  • bakje voor kleine frutsels
  • bloempot

Zo pak je je project aan

Zet je idee eerst eens op papier door het te tekenen, op te schrijven of een combinatie daarvan. Je kunt op deze manier stap voor stap uitdenken wat je precies nodig hebt voor je project. Bij de bouwmarkt zijn veel houtsoorten te koop, maar het is ook een optie om deze opdracht low budget uit te voeren door bijvoorbeeld afgebroken takjes te gebruiken. In de webshop verkoop ik allerlei materialen die je misschien nodig hebt om je creatie vorm te geven. Denk bijvoorbeeld aan een houtbrander en touw. Ook een goede alleslijm is vaak een musthave voor dit soort projecten. Zorg ervoor dat je alle benodigdheden in huis hebt voordat je begint. Het is namelijk echt vervelend als je volop in je creatieve proces zit en er verplicht mee moet stoppen omdat je materialen mist.

Leg niet alleen maar de focus op het eindresultaat

Probeer niet teveel bezig te zijn met het eindresultaat, maar juist met het hele proces van creatie. Het belangrijkste is dat je ontspannen bezig bent met je handen en geniet van het feit dat je helemaal zelf van niets iets maakt. Ga er dus lekker voor zitten, neem een heerlijk kopje koffie of thee en zet je favoriete muziek op. Veel plezier en enjoy!

Door artikelen zoals dit te plaatsen, kan ik in mijn levensonderhoud voorzien en je blijven inspireren met mijn blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van imakin.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 509 reviews.