Wil jij een luxe badkamer? Zo pak je het aan

Niets is fijner dan lekker douchen of badderen in een luxe badkamer. Breng dat hotelgevoel naar je huis door te kiezen voor ruwe materialen, door de juiste kleuren te combineren en door te kiezen voor een inloopdouche. Waarom en hoe je dat doet leggen we je graag uit.

Werken met ruwe materialen

Wil je een luxe uitstraling geven aan je badkamer? Werk dan met ruwe materialen, zoals gesteente en bakstenen. Deze materialen geven niet alleen een warme uitstraling, maar geven een grote upgrade van je badkamer in het geheel. Je hoeft daarvoor niet eens aan import te denken: vloertegels uit Eindhoven zijn al voldoende voor een bijzondere look.

Wat belangrijk is om rekening mee te houden, is dat je niet elke badkamermuur kunt bekleden met bakstenen. Daarmee wordt het namelijk al snel te druk in de badkamer. Alles met mate!

amira aboalnaga O7WjrXiKy s unsplash

Goud en marmer combineren

Goud en marmer zijn natuurlijk de steunpilaren van de luxe en weelde. Zeker als je deze combineert zul je pure luxe in de badkamer ervaren. Wit marmer zien we steeds vaker opduiken in de interieurmagazines en op interieurbeurzen. Marmer heeft een groot voordeel: het is bijzonder onderhoudsvriendelijk en waterdicht.

Je hoeft niet te kiezen voor écht goud, een goudkleur kan ook al heel wat wonderen doen. Luxe heeft vaak vooral te maken met de impressie die je ergens van krijgt: met wat je ziet. Maar als je het budget ervoor hebt, is kiezen voor echt goud natuurlijk wel interessanter.

Kiezen voor een inloopdouche

Denk je aan een luxe badkamer? Dan denk je al snel aan een inloopdouche. Dit is het toonbeeld voor de luxe badkamer. Het heeft niet alleen een luxe uitstraling, maar het heeft ook functioneel gezien voordelen. Een inloopdouche is veel makkelijker te betreden dan een normale douche. Daar komt nog bij dat dit type douche erg onderhoudsvriendelijk is.

Wil je echt luxe ervaren, dan is het aan te raden om een inloopdouche te combineren met een regendouche. Op een fijnere manier douchen is bijna niet voor te stellen.

Zwart in je badkamer

Probeer je badkamer niet te licht te maken, maar kies ook voor zwarte tinten. Zwart is tegenwoordig een kleur die wordt geassocieerd met luxe. Kies voor een geheel zwarte badkamer, of alleen een zwarte kraan of wasbak. Iets van een zwarte tint in de kamer, geeft de badkamer meteen al een heel andere uitstraling. Zo zie je maar weer dat een luxe badkamer helemaal niet de hoofdprijs hoeft te kosten. Als je slim inricht en slimme keuzes maakt, ben je spekkoper! Kijk bijvoorbeeld eens rond bij een badkamerwinkel in Eindhoven.

Door artikelen zoals dit te plaatsen, kan ik in mijn levensonderhoud voorzien en je blijven inspireren met mijn blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van imakin.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 509 reviews.