Zo richt je een stijlvolle en tijdloze kinderkamer in!

Een slaapkamer inrichten voor je kind is heel leuk om te doen. Al is het alleen al omdat er zo veel schattige behangetjes te koop zijn! Maar niets is zo veranderlijk als een kind: de ene dag zijn ze fan van unicorns en een week later moet alles in dinothema. Hoe zorg je ervoor dat je een kinderkamer inricht die past bij de smaak (en grillen) van je kind, maar die ook een tijdje mee kan? In dit blog geef ik je 5 tips.

collov home design RE j7uRsS6E unsplash

1. Begin bij de (neutrale) basis

Deze tip geldt voor het inrichten van iedere kamer: kies voor een neutrale basis. Daarmee bedoel ik de kleur van de vloer en de meubels, omdat je deze voor een aantal jaren kiest en niet zo snel kan veranderen. Met een grijs (gemêleerde) vloer en witte of houten meubels heb je een goede basis die jarenlang mee kan. Tegenwoordig heb je ook meubels die meegroeien met je kind. Zo zijn er bijvoorbeeld ledikanten die je om kan bouwen tot kinderbed. Dan heb je één keer een investering, maar dan kun je daarna jarenlang vooruit. Vergeet ook niet een lekkere stoel in de kinderkamer te zetten. Als je kind klein is kun jij daar comfortabel zitten terwijl je kind op de grond speelt. En als je kind wat groter is, kan hij/zij heerlijk in die stoel een boekje lezen. Met een neutrale basis kun je eindeloos variëren met kleuren op de muur en accessoires om mee te kunnen veranderen met de smaak van je kind.

2. Kies een vloer om op te spelen

Voor de vloer is het in de kinderkamer fijn om te kiezen voor vloerbedekking, omdat kinderen veel op de grond spelen. Kies wel voor een laagpolige vloerbedekking, zodat je eventuele ongelukjes makkelijker schoon kan maken. Wil je liever toch een houten vloer in de kinderkamer? Vergeet dan zeker niet een groot vloerkleed neer te leggen waar je kind lekker op kan spelen. Dat vloerkleed kan dan best een leuke print hebben voor een kleuraccent in de kinderkamer.

3. Behang als sfeerbepaler

Als je het lastig vind om een kleur te kiezen voor de kinderkamer kan behang een goed startpunt zijn. Als je een mooie print behang gevonden hebt, kun je de kleuren daarvan gebruiken als inspiratie voor de verf, gordijnen en accessoires. Bij behangwinkel Behangexpert hebben ze ontzettend veel verschillende behangetjes om de kinderkamer sfeer te geven. Je kunt kiezen voor één muur met een grappig accentbehang of juist voor een stijlvol Eijffinger behang dat wat tijdlozer is. Hoe dan ook, als je na een tijdje bent uitgekeken op het behang kun je het eenvoudig weer vervangen door een ander printje.

4. Opbergruimte

Een kinderkamer kan al snel rommelig zijn met al het speelgoed en spulletjes (of troepjes 😉 ) die je kind verzamelt. Genoeg opbergruimte in de kinderkamer is dan ook onmisbaar! Kies voor kasten en opbergmanden waar je kind makkelijk zelf bij kan. Dat is niet alleen handig bij het opruimen, maar ook kan je kind dan zelf zijn/haar favoriete speelgoed vinden. Als de meeste spulletjes uit het zicht liggen brengt dat rust in de kamer. Op die manier is er bij de styling van de kinderkamer ruimte over om de mooiste dingen uit te kunnen stallen op bijvoorbeeld een wandplank.

5. Styling

Een neutrale basis brengt rust in de kinderkamer, maar er moet natuurlijk ook genoeg te ontdekken zijn! Dat kun je bereiken met de juiste styling. Kies bijvoorbeeld voor een grappig bedlampje of zet een dierenknuffel bovenop een kast. Ook kan de kinderkamer een goede plek zijn om de kunstwerken van je kind tentoon te stellen. Hang een paar mooie (wissel)lijsten aan de muur en laat je kind zijn/haar mooiste tekeningen of plekwerkjes uitkiezen. Om de zoveel tijd kun je de wissellijsten opnieuw vullen. En als je kind groter wordt zou je de lijsten ook kunnen gebruiken voor poster van hun favoriete band of TikTokker.

Hopelijk heb ik je met deze tips op weg geholpen naar een stijlvolle en tijdloze kinderkamer.

Door artikelen zoals dit te plaatsen, kan ik in mijn levensonderhoud voorzien en je blijven inspireren met mijn blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van imakin.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 512 reviews.