Wat doe je met een gemaakte puzzel?3 creatieve ideeën

De meeste mensen zijn dol op puzzelen. Een heerlijke bezigheid waarbij je echt even je verstand op nul kan zetten en gewoon lekker kan genieten. Maar hoe heerlijk het ook is om te puzzelen, het bewonderen van het eindresultaat is misschien nóg wel leuker. Zeker als je een hele grote puzzel hebt gemaakt. Hier heb je veel tijd in gestoken en dan is het heel waardevol om hem eindelijk compleet te zien. Maar wat doe je met een gemaakte puzzel? Schuif je deze direct weer terug in de doos? Laat je hem nog even op tafel liggen om af en toe te bewonderen? Of zijn er ook nog andere manieren waarop je deze puzzel kunt gebruiken? Kan je wel wat inspiratie gebruiken? Laat je dan verrassen door de volgende drie creatieve ideeën.

puzzelstukjes

1. Inlijsten

Sommige puzzels lijken wel een kunstwerk als ze eenmaal af zijn. Ook de veelal spotprenten van de jan van haasteren puzzels zijn erg populair en leuk om ook in huis te gebruiken. Hoe zonde is het dan om de puzzel na het maken weer af te breken? Je kunt deze ook heel gemakkelijk als echt kunstwerk in huis ophangen. Bijvoorbeeld door de puzzel in te lijsten. Er zijn speciale puzzel fotolijsten waar je hem in kan plaatsen. Dan heb je ook geen lijm nodig. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de puzzel wel vast te lijmen voor extra stevigheid, maar bedenk dan wel goed dat je de puzzel niet meer tussentijds kunt veranderen. Het is ook leuk om de puzzel in de fotolijst regelmatig te wisselen. Zo geniet je net wat langer van de gemaakte puzzel, maar kun je deze ook weer met een nieuw exemplaar vervangen als je weer een mooie puzzel hebt gemaakt.

2. Gewoon nog even laten liggen

Wil je echt nog wat langer van je puzzel genieten, maar wil je deze niet in huis ophangen? Kies er dan voor om deze simpelweg nog even te laten liggen. Het is slim om dan een speciale puzzelmat te gebruiken, zodat je de puzzel ook regelmatig kunt opbergen als het nodig is. Een grote puzzel op de eettafel kan op die manier slim worden opgeborgen als er gegeten wordt en vervolgens weer neergelegd worden ter decoratie. Zo ben je toch nog in staat om enkele dagen van de puzzel te genieten, alvorens je deze in de doos opbergt.

3. Foto maken

Ben je een absolute puzzelfanaat en gaan er soms wel tientallen puzzels per jaar doorheen? Dan is het ook leuk om een collage van al jouw werken te maken. Maak daarom voordat je de puzzel afbreekt eerst een foto. Vervolgens verzamel je een jaar (of langer) de foto’s van alle puzzels die je gemaakt hebt. Je kunt deze foto’s vervolgens samenvoegen tot een collage en eventueel in huis ophangen. Dit geeft niet alleen jouw liefde voor puzzelen weer, maar is ook een slimme manier om opnieuw van de gemaakte puzzels te genieten. Zelfs wanneer deze allang terug opgeborgen zijn in de doos.

Door artikelen zoals dit te plaatsen, kan ik in mijn levensonderhoud voorzien en je blijven inspireren met mijn blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van imakin.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 506 reviews.