DIY Maak je eigen unieke muurdecoratie met Wall Sticks

Maak je eigen muurdecoratie met Wall Sticks:  Staafjes van kunststof die je op elke gewenste manier aan elkaar kunt maken. In dit blog vertel ik jou mijn ervaring met Wall Sticks én ik laat je zien welk zelfgemaakt kunstwerk wij nu aan de muur hebben hangen. Herken jij onze favoriete berg?

Wall sticks over the shoulder web

Wat zijn Wall sticks?

Wall Sticks zijn lichte, zwarte staafjes, gemaakt van bio-based kunststof (ofwel: gemaakt van 100% hernieuwbare grondstoffen). De bedoeling is dat je zelf een patroon of ontwerp kiest die je gaat leggen én aan elkaar klikt met de Wall Sticks.

Ik zal je uitleggen hoe wij thuis te werk zijn gegaan en wat ik zelf ontzettend leuk vind aan dit product, maar eerst ben ik benieuwd of jij onze favoriete berg en vakantieland herkent? (Lees het antwoordverderop!)

Een pakketje van Wall Sticks bestaat uit 2 zakjes: één met sticks en één met clips. Daarnaast zit er bevestigingsmateriaal bij en een instructieboekje met inspiratie.

Wall sticks drukken web

Aan de slag

Ik wist eigenlijk direct dat ik met de Tafelberg (spoiler) aan de slag wilde als muurdecoratie voor de muur achter onze TV. Ik ben gaan zoeken naar een mooie lijntekening van de Tafelberg die ik kon gebruiken als inspiratie.

Hierna zijn we (mijn zoon Joes en ik) de sticks gaan neerleggen op onze eettafel. Dit was best een gepuzzel, de sticks zijn namelijk recht en soms wil je natuurlijk een soort hoekje maken. Stukje voor stukje vormde de Tafelberg, met Signal Hill zich. Pas toen we tevreden waren over ons resultaat, zijn we de witte clips erbij gaan pakken.

Deze clips druk je vast aan 2 sticks tot je een klikje hoort. En, heel handig, je haalt ze ook eenvoudig weer los door de stick voorzichtig te buigen.

Naast dat het heel erg leuk is om met de sticks te passen en te meten, en stukje voor stukje je ontwerp te maken, vond ik het ook heel leuk om dit samen met mijn zoon (10) te doen. Hij heeft zelfs, met de sticks die over waren, een eigen ‘eendje’ gemaakt voor op zijn slaapkamer.

Bevestigen van je kunstwerk

Toen mijn Wall Sticks-kunstwerk eenmaal klaar was en ik het voldoende vond lijken op de échte berg, ben ik de meegeleverde bevestigingsstickers op de achterkant gaan plakken. Hiervoor heb ik best wat stickertjes gebruikt, omdat onze muur niet vlak is. Maar, de sticks zijn erg licht, dus veel heeft het niet nodig.

Wall sticks ophangen web

En dan het eindresultaat. Voorzichtig hebben we ons kunstwerk weer omgedraaid en stevig op de muur gedrukt, stukje voor stukje. Daar waar het nodig was, kon ik de sticks nog wat verder vormen.

Ik vind onze Tafelberg enorm goed gelukt en we hebben echt een stukje Zuid-Afrika naar ons huis gehaald. Ik ben dus heel blij met dit toffe resultaat!

Ons eindresultaat:

Wall sticks muur web

De Tafelberg in Kaapstad – Zuid-Afrika

Ik ben heel enthousiast over Wall Sticks: de mogelijkheden zijn eindeloos, je kunt telkens weer een nieuw kunstwerk maken en het weegt bijna niets. (Leuk detail: Eén set weegt nog minder dan je telefoon én het wordt geproduceerd in Nederland.)

Wil jij ook zo’n gaaf kunstwerk maken voor aan je muur? Maak dan gebruik van de kortingscode ‘IMAKIN10‘ en ontvang 10% korting op jouw Wall Sticks! Deel je jouw kunstwerk ook met de #deeljediy?

Door artikelen zoals dit te plaatsen, kan ik in mijn levensonderhoud voorzien en je blijven inspireren met mijn blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van imakin.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 509 reviews.