7 DIY naamkaartjes op een feestelijke Kerst tafel

Als je een etentje organiseert, wil je natuurlijk dat je gasten zich welkom voelen. Een feestelijk gedekte tafel bij binnenkomst helpt daar alvast mee. Als je ook nog eens je eigen naam bij je bord ziet staan, voel je je extra welkom! In dit blog 7 DIY ideeën voor naamkaartjes bij het Kerstontbijt of Kerstdiner.


1. Kerstboompjes

Een heel eenvoudig idee en snel klaar is om de naam op een stukje papier te schrijven en dit met een touwtje vast te knopen aan een mini Kerstboom.

Kies bijvoorbeeld voor een klassiek groene Kerstboom, een feestelijke gouden Kerstboom of een mooi houten Kerstboompje.

2. Glitter sterren

Bij Kerstversiering kan glitter natuurlijk niet ontbreken!

Knip de sterren uit dik papier of dun karton. Smeer de onderkant in met lijm en strooi de glitter erover. Schrijf tenslotte de naam op het naamkaartje.

Natuurlijk gebruik je een milieuverantwoorde bio glitter voor deze DIY!3. Kerstballen

Schrijf met een acrylmarker de naam op een Kerstbal en doe er een mooi lint aan.

Het leuke van dit naamkaartje is dat de ontvanger de Kerstbal na afloop van het etentje mee naar huis kan nemen en in de Kerstboom kan hangen. Een blijvende herinnering aan een gezellige avond!

4. Houtbranden

Met een houtbrander kun je heel eenvoudig allerlei houten ondergronden personaliseren. Zo ook dus een naamkaartje!

Breng je ontwerp met behulp van transferpapier aan op een houten boomschijfje. Trek vervolgens de tekst over met een houtbrander.

Je kunt een gaatje in het boomschijfje boren, zodat je deze daarna ook nog als Kersthanger kan gebruiken.5. Klassiek met besjes

Dit is een mooi klassiek naamkaartje.

Zo maak je het:
Rijg de bessen op een draad en bind deze aan de bovenkant vast. Lijm een Kersttakje aan de bovenkant om de sluiting te verbergen. Schrijf tenslotte de naam op een stukje papier en plak deze op de mini Kerstkrans.

6. Mooi van eenvoud

Ik hou van minimalistische ontwerpen. Dit naamkaartje is daar een mooi voorbeeld van.

Lijm 2 stokjes aan elkaar. Klem een klein dennentakje tussen en zet een naamkaartje op je zelfgemaakte houder. Eenvoudig, snel en mooi!7. Naamkaartjes van klei

Wist je dat je met stempels ook in klei kan stempelen? Op dit blog liet ik al eens zien hoe je teksten in zelfdrogende klei kunt stempelen.

Deze techniek kan je ook toepassen voor naamkaartjes!
Rol de zelfdrogende klei uit tot een platte plak van ongeveer 5 mm dik. Snijd daar de ster vormpjes uit. Prik met een potlood een gaatje in de ster. Stempel nu met letterstempels de naam in de ster. Laat de klei 24 uur uitharden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van imakin.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 512 reviews.