4 DIY ideeën voor pasen én de lente

Ga uit je bol met deze DIY-ideeën voor het voorjaar. In dit blog geef ik je graag verschillende DIY-ideeën om het voorjaar naar binnen te halen. Maak je eigen voorjaarsbollen of ga aan de slag met paasdecoratie.

Vorige week gaf ik meerdere paas-workshops met lentebollen, mos en droogbloemen. Twee van de technieken die we tijdens de workshop toepasten op de bolletjes deel ik graag met je in dit blog.

lentebol

DIY-Idee 1 – Ga uit je bol met een laagje kaarsenwas

Een bloempot met bolletjes staat op zichzelf al leuk maar met deze simpele techniek maak je je bollen net even wat speelser.

Stap 1: Haal de bol uit het potje en schil voorzichtig het buitenste harde laagje én de worteltjes van de bol. Spoel de bol goed schoon.

Stap 2: Snij een restje kaars in stukjes (of gebruik dit kaarsenwas) en smelt dit au bain marie. Voeg evt. kaarsenkleurstof toe. Laat het niet koken.

Stap 3: Doop het bolletje in de kaarsenwas. Herhaal voor meer kleur.

Omdat er in de bol zelf al voedingsstoffen zitten, zal je plantje nog steeds gaan bloeien. Superleuk toch?

DIY-idee 2: Mos-Kokedama

lente diy 4

Dit idee is zo mogelijk nog simpeler. Je hebt alleen een bolletje en wat vers mos nodig. Let op: Dit mag je niet plukken uit het bos en hier staat een hoge boete op.
Vouw een vierkantje mos om je bol heen en omwikkel dit met ijzerdraad. Dit zie je niet weer terug. Je kunt het hierna ook nog omwikkelen met jutetouw of macramé-garen. Nu heb je je eigen mos-kokedama gemaakt. Besproei het mos af en toe om het mooi groen te houden.

Zet je kaarsenwas-bollen en je komedama’s op een mooi stuk schors, een dienblad of een mooi schoteltje en je haalt het voorjaar direct in huis.

DIY-Idee 3: Maak een paaskrans met droogbloemen

paaskrans sfeerfoto

Deze paaskrans met droogbloemen maak je helemaal zelf met pitriet, T-Shirt-garen én mooie droogbloemen.

Bij dit pakket zitten mooie natuurlijke materialen, waaronder gerecycled T-Shirt-garen en droogbloemen in zachte lentekleurtjes. Door de scharreleitjes en de veertjes geef je de krans een extra paas-tintje.

Combineer de paaskrans met het DIY-pakket Macramé-haasjes en je hebt direct een mooie combinatie voor de paastak. De macramé-haasjes zijn ook heel leuk als servetring te gebruiken.

Ga jij aan de slag?

DIY-Idee 4 – Macramé een tuinslinger

in 11 kleuren
34.95
Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina

DIY-pakket Tuinslinger

Maak deze decoratieve tuinslinger met macramé vlaggetjes, houten kralen en katoenen linten. De combinatie van natuurlijke materialen en de macramé techniek geeft deze slinger een bohemian uitstraling en maakt van jouw tuin een feestje. Zomer voorbij? Hang de slinger in je huis voor een feestelijke decoratie.

Omdat je de slinger zelf maakt, kun je hem net zo lang maken en indelen zoals jij wil. Het voorbeeld heeft 10 macramé vlaggetjes en is ongeveer 3 meter lang.

Artikelnummer: DIY220701 Categorieën: , Tag:
34.95
Opties selecteren Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina

Na het schoonmaken en opruimen van onze tuin, kan deze zeker weer wat nieuwe decoratie gebruiken. De macramé-tuinslinger is hier perfect voor.

De combinatie van natuurlijke materialen en de macramé techniek geeft deze slinger een bohemian uitstraling en maakt van jouw tuin ook een feestje.

Zomer voorbij? Hang de slinger in je huis voor een feestelijke decoratie bij een feestje of verjaardag.

Het DIY-pakket Macramé Tuinslinger bevat alle benodigde materialen en een uitgebreide stap-voor-stap instructie, zodat je de slinger zelf kan maken.

Hopelijk heb ik je in dit blog kunnen inspireren om het voorjaar in huis te halen. Welk DIY-project uit dit lijstje is jouw favoriet? Of heb je al iets uit het lijstje gemaakt? Laat het vooral weten in de reacties.

Liefs Marjanne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van imakin.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 512 reviews.