MIJN 5 BESTE TIPS VOOR STEMPELS SNIJDEN

Iedereen kan zelf leuke stempels maken. In dit blog geef ik mijn 5 beste tips voor het mooiste resultaat.

Je eigen stempels snijden is heerlijk ontspannend om te doen. Voel hoe de guts gemakkelijk door het stempelrubber glijdt terwijl er een mooie afbeelding ontstaat. Ik hoor van zo veel mensen dat ze het heel fijn vinden om te doen, verslavend zelfs soms!⁣

Twee jaar geleden maakte ik al een stap-voor-stap DIY tutorial over hoe je je eigen stempels kunt maken. Inmiddels heb ik zelf ook weer veel meer ervaring en heb ik nog wat handige tips voor je voor het beste stempel resultaat.

#1. START MET DE DETAILS

stempel tip 1

Start met de dunste guts. Hoe meer je van het stempelblok wegsnijdt, hoe wiebeliger het wordt. Begin daarom altijd eerst met de details van de afbeelding uit te snijden.

Dit is ook de reden waarom je met de binnenkant van de afbeelding begint en van daaruit naar buiten werkt.

#2. SNIJD NIET METEEN TE DIEP

stempel tip 2

Veel beginners zie ik de guts meteen diep in het stempelrubber steken om zo snel mogelijk veel van het stempelrubber weg te snijden. Hierdoor loopt de guts vast en krijg je ‘halen’.

Je kunt beter de guts wat platter houden en zachtjes over het stemprubber glijden. Op deze manier kun je de guts gecontroleerder bewegen en gedetailleerder werken.

#3. SNIJD IN EEN VLOEIENDE BEWEGING

stempel tip 3

Hoewel het verleidelijk is om de afbeelding eerst grof uit te snijden en daarna terug te komen om het nog bij te snijden, doe dat niet! Je eerste guts lijn is meestal het strakst. Snijd dus zo dicht mogelijk bij de afbeelding in één vloeiende lijn.

Als je dit spannend vindt, kun je ook eerst op een reststukje stempelrubber oefenen met lijnen uitsnijden.

#4. GEBRUIK HANDIGE HULPMIDDELEN

stempel tip 4

Strakke rechte lijnen snijden is misschien wel het moeilijkste van stempels snijden. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een metalen liniaal als hulpmiddel.

Als je hele kleine details uit een afbeelding wil snijden, kun je het stempelblok om de gekromde kant van bijvoorbeeld een mok leggen. Hierdoor rekt het rubber wat uit en heb je meer ruimte om te snijden.

Een pincet kan ook een handig hulpmiddel zijn om kleine stukjes rubber van de stempel te trekken.

#5. GEBRUIK INKT OM TE ZIEN WAT JE DOET

stempels snijden imakin

Als je het lastig vindt om te zien waar je snijdt, breng dan wat gekleurde inkt aan op het stempelrubber. Je kunt dan precies zien wat je al weggesneden hebt, en waar je nog verder moet gutsen.

ZELF AAN DE SLAG MET STEMPELS SNIJDEN

stempelen resultaat verpakking voorkant

Heb je nu ook zin om aan de slag te gaan met zelf stempels maken?

In de webshop vind je alle benodigdheden om je eigen stempels te maken: rubberen stempelblokken, houten stempelgrepen, gutsen en stempelkussens.

Rubberen Stempelblok Groot – 15 x 28 cm

Gebruik dit rubberen stempelblok om zelf stempels van te maken. Doordat het gemaakt is van zacht rubber glijdt je guts er heel gemakkelijk doorheen en kun je mooi gedetailleerd werken.
Maak één hele grote stempel of maak meerdere kleine stempels van dit grote stempelblok.

  • Afmeting: 15 x 28 cm
7.95

Stempelgreep hout – rechthoek

Gebruik deze houten stempelgreep om je zelfgemaakte stempel professioneel af te maken. Door de stempelgreep kun je je stempel gelijkmatig druk geven, waardoor je een mooie afdruk krijgt.

  • Afmeting: 4 x 8 x 8 cm
  • Incl. zelfklevend schuim
6.95

Stempelgreep hout – rond

Gebruik deze ronde houten stempelgreep om je zelfgemaakte stempel professioneel af te maken. Door de stempelgreep kun je je stempel gelijkmatig druk geven, waardoor je een mooie afdruk krijgt.

  • Afmeting: ø4 x 8 cm
  • Incl. zelfklevend schuim
4.95

Stempelgreep hout – vierkant

Gebruik deze vierkante houten stempelgreep om je zelfgemaakte stempel professioneel af te maken. Door de stempelgreep kun je je stempel gelijkmatig druk geven, waardoor je een mooie afdruk krijgt.

  • Afmeting: 4 x 4 x 8 cm
  • Incl. zelfklevend schuim
4.95

Stempel Snijgereedschap (Gutsen)

Maak je eigen stempels met deze stempel snijgereedschapset. De set bevat 6 verschillende mesjes en gutsen, zodat je controle hebt over de dikte en precisie van je uitsnede.

  • Aantal: 6 stuks

Het fijne van deze set is dat de mesjes al aan het handvat bevestigd zijn, dus je hoeft niet steeds tussendoor de mesjes te wisselen.

8.95

2 reacties op “MIJN 5 BESTE TIPS VOOR STEMPELS SNIJDEN

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van imakin.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.6/10 gebaseerd op 477 reviews.