DIY IDEE: EUCALYPTUS FOTOLIJST

Eucalyptus is al een hele tijd een trend. Je ziet het natuurlijk in boeketten, maar ook in botanische prints voor aan de muur, in moderne kransen, als fotostyling etc. Om extra lang plezier te hebben van je eucalyptus bedacht ik dit leuke DIY-project.

  • gedroogd takje eucalyptus*
  • fotolijst met dubbelglas
  • stencil eucalyptus
  • krijtstift

*Leg een eucalyptustakje tussen bakpapier in een dik boek en laat dit enkele weken drogen. Op deze manier is het takje plat genoeg om tussen de fotolijst te passen.Haal beide glasplaten uit de fotolijst. Leg het stencil op tafel en daarbovenop één van de glasplaten. Leg nu het eucalyptustakje op de plek waar je deze wil hebben.

Leg de tweede glasplaat op de eucalyptus. Schuif de glasplaten nu terug in de fotolijst en zorg ervoor dat de eucalyptus niet verschuift.

Schuif het stencil over de bovenste glasplaat op zijn plek.

Trek de tekening van het stencil over met de krijtstift.

Verwijder voorzichtig het stencil zonder de krijtstift uit te vegen. Maak indien nodig het stencil schoon met water zodat het klaar is voor volgend gebruik. Verbind tenslotte de losse onderdelen van de afbeelding aan elkaar met de krijtstift.

Dit was makkelijk toch? Met maar 3 materialen en een eucalyptustakje heb je al een heel mooi resultaat!Ik heb gekozen voor eucalyptus, maar je kunt allerlei bloemen en bladeren drogen en tussen de lijst plaatsen. Bekijk ook dit idee van een dubbelglas fotolijst met een veer gecombineerd met handlettering.Heb je juist zin om meer met eucalyptus te doen? Dan is deze eucalyptus krans misschien wel iets voor jou! In dit blog laat ik je zien hoe je eucalyptus het beste aan de ring kunt bevestigen.Wat zou jij in de fotolijst met dubbelglas willen doen? Of wat heb jij met eucalyptus gemaakt?

Deel je DIY resultaat met #deeljeDIY en tag @imakinNL op Facebook/Instagram.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *