Hippe plinten in je huis

Is je woning helemaal af, maar toch kriebelt het weer. Je wilt iets veranderen! Vaak wordt er gekozen voor het veranderen van meubels of de muur een andere kleur geven. Maar heb je ooit gedacht aan het veranderen van je plinten? Plinten hebben namelijk een groter effect op een ruimte dan je vooraf denkt. We geven je wat inspiratie en leuke ideeën!

plint

Waarom zijn plinten belangrijk?

Plinten zijn er als bescherming van je muur en bieden de afwerking tussen de muur en de vloer. Over het algemeen wordt er in elke interieurstijl een plint toegevoegd. Alleen in een industrieel interieur wordt de plint soms opzettelijk weggelaten om de nadruk op de ruw afwerking te houden.  Verder kun je met plinten veel kanten op. Je kunt gaan voor platte, lage plinten of opstaande plinten. Vooral in opstaande plinten zijn veel variaties mogelijk en kun je ook je eigen creativiteit de vrije loop laten!

Gekleurde plinten

Vaak wordt er gekozen voor een basic plint in een saaie witte of hout kleur. Dit is helemaal niet nodig! Je kunt ook de plinten een leuk kleurtje geven. Je kunt hiermee voor dezelfde kleur gaan als die op de muur zit, maar ook een contrasterende kleur kan een blikvanger worden.  Wanneer je de plint in dezelfde kleur als de muur verft, zal dit ervoor zorgen dat de ruimte groter kan ogen. Ook zal het de wanden hoger doen laten lijken omdat er minder contrast ontstaat tussen de muurkleur en de plint. Een contrasterende kleur kan juist een ruime wat knusser laten voelen en springt meteen in het oog.

Creatieve alternatieven

Een gekleurde plint is natuurlijk al een wereld van verschil, maar er zijn nog veel creatieve mogelijkheden voor je plinten. Wanneer je bijvoorbeeld een rustige uitstraling wilt, kun je ook de plinten in dezelfde stijl en kleur als je vloer maken. Ook dit zal een ruimte groter kunnen laten lijken.  Naast de klassieke hoge of klassieke plinten zijn ook decoratieve plinten een creatieve optie. Schilder zelf een vrolijke print of beplak de plinten met plakfolie. Zeker voor kinderkamers is dit erg leuk. Voor een luxe en chique uitstraling is juist een glanzende plint weer prachtig. Helemaal zin in wat anders en unieke plinten? Maak plinten met verlichting erin! Dit kun je bijvoorbeeld zelf maken door een ledstrip te verwerken in de plinten. Niet zo creatief? Je kunt plinten ook met led verlichting kopen.

Door artikelen zoals dit te plaatsen, kan ik in mijn levensonderhoud voorzien en je blijven inspireren met mijn blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van imakin.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 507 reviews.