PVC vloer aanschaffen? Dit is waar je allemaal op moet letten

Sta jij op het punt om een nieuwe PVC vloer te leggen? Weet dan dat er een paar belangrijke punten zijn om op te letten. Ten eerste moet je bepalen welk type vloer en welke ondervloer geschikt zijn. Kij of de PVC vloer compatibel is met vloerverwarming (mocht je dat hebben). Veel mensen kiezen ervoor om hun PVC vloer door een professional zoals Roobol te laten leggen, omdat je hiervoor best nauwkeurig te werk moet gaan. Hoewel je het zelf kunt proberen, bestaat er een reële kans op fouten. In dit artikel vind je een aantal tips waar je op moet letten bij de aankoop van een PVC vloer.

PVC categorie

Welke ondervloer is geschikt?

Het is belangrijk om te weten welke ondervloer je nodig hebt voor je PVC vloer. Plak PVC-vloeren zijn vrij dun, wat betekent dat je echt moet zorgen dat de ondergrond goed glad en volledig schoon is voordat je ze legt. Zelfs het kleinste steentje kan namelijk een deuk in je nieuwe vloer veroorzaken. Klik PVC vloeren zijn daarentegen wat dikker en hebben vaak al een ingebouwde ondervloer die kleine oneffenheden kan opvangen. Dit maakt het leggen van klik PVC vloeren makkelijker en sneller omdat je geen aparte ondervloer hoeft te plaatsen.

Hoe moet een PVC vloer worden onderhouden?

Het is fijn om een schone vloer in huis te hebben, dus is het belangrijk om te weten hoe je een PVC vloer goed schoonmaakt. Gelukkig zijn PVC vloeren makkelijk te onderhouden. Doordat de vloer een glad oppervlak heeft, kun je er makkelijk overheen stofzuigen. Ook kun je de vloer dweilen, het beste met lauw water. Gebruik liever geen allesreiniger of groene zeep, want die kunnen je vloer beschadigen en voor verkleuring zorgen. Als je zeker wilt zijn dat je het juiste schoonmaakmiddel gebruikt, kies dan voor een speciale PVC reiniger. Dit middel is speciaal ontwikkeld voor het schoonmaken van PVC vloeren.

Hoe leg je een PVC vloer?

Hoewel sommige mensen zelf een PVC vloer leggen, wordt dit vaak afgeraden omdat er veel fout kan gaan. Het wordt alleen aangeraden om klik PVC zelf te leggen, mits je daar een beetje verstand van hebt. Toch kiezen veel Nederlanders ervoor om hun PVC vloer door professionals te laten leggen. Op deze manier ben je verzekerd van een vakkundige installatie zonder oneffenheden. Experts kunnen de vloer snel en efficiënt leggen, waardoor je eerder kunt genieten van je nieuwe vloer. Als je vloerverwarming hebt, is dat meestal geen probleem voor PVC vloeren, al kan het iets langer duren voordat de warmte aan het oppervlak voelbaar is vanwege de dikte van de vloeren. Maar als je de verwarming een kwartiertje aanzet, zul je het verschil al merken. En zeg nou zelf, er is niets fijner dan op blote voeten lopen over een warme vloer.

Door artikelen zoals dit te plaatsen, kan ik in mijn levensonderhoud voorzien en je blijven inspireren met mijn blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van imakin.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 507 reviews.