DIY AFTELKALENDER

 

30tot30aftelkalender

Morgen word ik 30.. Iets waar ik rond m’n 25e erg tegenop zag, maar waar ik de laatste tijd eigenlijk steeds minder last van had. Ik was er niet echt meer mee bezig.. Tot ik 29 dagen geleden thuis kwam van een weekendje Hamburg en ik werd verrast met een door mijn vriendinnen gemaakte “30-dagen-tot-30-aftelkalender”. In dit blog zie je wat er allemaal in zat en inspiratie om zelf een aftelkalender te maken voor een verjaardag / bruiloft / baby / examen / reis etc.

MIJN AFTELKALENDER

De regels waren meteen duidelijk: “elke dag 1 envelop/cadeautje (begin bij 30 en eindig bij 0) en niet stiekem spieken!” De aftelkalender zat vol met lieve kaartjes, grappige quotes, leuke foto’s, fijne herinneringen en kleine cadeautjes. Hieronder een impressie:

30dagentot30aftelkalender

30dagentot30aftelkalender

30dagentot30aftelkalender

30dagentot30aftelkalender

30daysto30

Elke dag met het openmaken van een cadeautje voelde ik me zo speciaal door die 4 lieve vriendinnen (S, R, M en M heel erg bedankt <3). En elke dag kwam die 30 dichterbij… Morgen is het dus zover. Dan ben ik 30 (als eerste van m’n vriendinnengroep). Ik ben heel benieuwd wat er in de laatste envelop zit…

30tot30aftelkalender5

Jinske30

Ik ben er in ieder geval klaar voor! 🙂

DIY AFTELKALENDER

Word jouw vriendin binnenkort ook 30? Of krijgt ze een kindje? Gaat er iemand verhuizen, trouwen of afstuderen? Is er iemand die een mooie reis gaat maken? Allemaal leuke gelegenheden om een aftelkalender voor diegene te maken.

30 cadeautjes verzinnen lijkt lastig, maar het hoeft echt niet ingewikkeld (of duur!) te zijn. Het gaat vooral om de gedachte erachter en de aandacht die eraan besteed is.

Ideeën voor aftelcadeautjes:

  • bij tijdschriften als Flow en Flair zitten vaak leuke kaarten, posters of andere kleine cadeautjes. Deze zijn heel leuk als aftelcadeautje.
  • maak een inspirerende handgeschreven quote (handlettering)
  • bij HEMA, Action of Big Bazar hebben ze leuke / grappige cadeautjes voor een klein prijsje.
  • schrijf jouw mooie herinnering aan haar op de achterkant van een foto
  • heb jij een kleurboek voor volwassenen? Knip daar dan een kleurplaat uit en pak die in als aftelcadeautje.
  • schrijf een van je favoriete recepten op een leuk kaartje
  • is er een kledingstuk waar jouw vriendin al een tijdje op zit te azen, maar waar jij al wel op uitgekeken bent? Inpakken!
  • schrijf wat leuke tips op over het land dat degene gaat bezoeken als ze op reis gaat.
  • pak wat lekkere zakjes thee in (of een stukje chocolade, een koekje etc.)
  • leuke cadeautjes vind je natuurlijk ook in de webshop van IMAKIN.

Mooie inpakspulletjes vind je bijvoorbeeld bij Dreamkey Design. Je vind er inpakpapier, enveloppen, zakjes, tapejes, stickers, labels enz.

Mijn vriendinnen hadden geluk dat ik een presentatierek heb waar ze alle cadeautje op konden zetten. Heeft jouw vriendin dat niet? Stal ze dan uit op haar dressoir of maak gewoon een mooi versierde mand/doos.

Weet jij al voor wie en welke gelegenheid je een aftelkalender wil maken? Of heb je nog meer cadeauideeën? Laat het hieronder weten in een reactie.

Ohja.. en wie jarig is trakteert! Daarom trakteer ik  t/m 31 mei op 20% korting op de hele collectie met code: hoera30jaar. Wees er snel bij!

2 reacties op “DIY AFTELKALENDER

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van imakin.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 509 reviews.