Voordelen van een eiken eettafel

Denk jij erover na om een nieuwe eettafel aan te schaffen? Dan valt er een hoop te kiezen. Eettafels zijn er namelijk in ontzettend veel soorten, maten en materialen. In dit artikel vertel ik je waarom een eikenhouten eettafel het overwegen waard is!

DIY EETTAFEL 4
DIY EETTAFEL 5

1. Materiaal

Eiken is buitengewoon sterk en hard hout en daarom bij uitstek geschikt materiaal voor een stevige en degelijke eettafel. Eettafels van eikenhout zijn veelal massief, oftewel: de tafels bestaan volledig uit hout. Hout is een natuurproduct, waardoor het leeft en uniek is – gekenmerkt door de noesten, ruwe nerven en scheuren die in het hout terug te zien zijn. Dit maakt een eiken eettafel een prachtige eyecatcher in jouw interieur.

2. Kleur

Alhoewel het uiteraard een kwestie van smaak is, kan wel gezegd worden dat eikenhout één van de meest karakteristieke houtsoorten is met haar diepe, warme kleur. Hout straalt van nature al warmte uit. Perfect om een eigentijds interieur knusser te maken, zonder afbreuk te doen aan de moderne uitstraling. Eikenhouten tafels zijn bovendien verkrijgbaar in diverse kleurtinten, door de verschillende olie-, beits- of lakmethoden. Dit geeft iedere tafel een geheel eigen uitstraling. 

3. Onderhoud

Eikenhout is gemakkelijk te bewerken en te onderhouden. Om die reden, en door het van zichzelf robuuste materiaal, is een eiken eettafel zeer duurzaam. Het is een houtsoort die jarenlang mee kan, zonder dat de kwaliteit ervan achteruitgaat. Om de eettafel zo lang mogelijk mooi te houden, is het wel verstandig om placemats en onderzetters te gebruiken om krassen, kringen en vlekken te voorkomen. Indien er onverhoopt toch beschadigingen ontstaan, kan de eettafel eenvoudig opgeschuurd worden en opnieuw met olie, beits of lak behandeld worden.

4. Stijl(vol)

De natuurlijke look van een eiken eettafel past in ieder interieur. Je kunt de afmeting, de kleurtint, de grofheid van het tafelblad en het soort tafelpoot volledig afstemmen op jouw woonstijl. Eikenhout geeft iedere eet- of woonkamer in ieder geval direct een aangename, warme(re) uitstraling. In zowel een industriële als in een landelijke woonstijl kun je met een eettafel van eikenhout net dat beetje extra gezelligheid toevoegen. 

Door artikelen zoals dit te plaatsen, kan ik in mijn levensonderhoud voorzien en jou blijven inspireren met mooie DIY content.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van imakin.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 506 reviews.