Dit zijn 4 manieren om je creativiteit een boost te geven

Creativiteit is veel belangrijker dan dat men op het eerste ogenblik misschien denkt. Het is een belangrijke eigenschap waardoor nieuwe ideeën kunnen bedenken, problemen kunnen oplossen en het leven kunnen verrijken met van alles en nog wat. Of je nu een kunstenaar, ondernemer, student of werknemer bent, creativiteit speelt een rol in jouw succes. Alleen helaas komt creativiteit niet altijd aangewaaid en is het lastig om altijd weer origineel te blijven. Laten wij jou daar een handje mee willen helpen. In dit artikel delen we daarom 4 tips om jouw creativiteit een boost te geven.

Journaling over coffee Unsplash

Stap uit je comfortzone

Creativiteit zit soms even verstopt en het is daarom belangrijk om uit je comfortzone te stappen om nieuwe dingen te doen en te leren. Ga daarom iets doen wat je nog nooit eerder hebt gedaan, zoals een nieuwe hobby oppakken, een reis maken naar een onbekende bestemming of doe mee aan een creatieve workshop. Door jezelf weer bloot te stellen aan nieuwe prikkels en uitdagingen, krijgt je brein de kans om buiten de gebaande paden te denken en nieuwe verbindingen te leggen.

Een geweldige manier om uit je comfortzone te stappen en tegelijkertijd te genieten van de natuur is door de Stubaier Höhenweg te bewandelen. Deze prachtige wandelroute in de Oostenrijkse Alpen heeft adembenemende uitzichten die inspirerend zijn op elke manier.  

Omring jezelf met inspirerende mensen

Creativiteit gedijt het beste in een omgeving waarin ideeën hun vrije gang kunnen gaan en geaccepteerd worden. Omring jezelf daarom altijd met mensen die jou inspireren en jou uitdagen om het beste uit jezelf te halen. Ga daarom bijvoorbeeld op zoek naar creatieve vrienden, collega’s of mentoren die je motiveren om nieuwe ideeën te verkennen en je grenzen te verleggen. Het creatieve proces is vaak veel leuker om met anderen te doen. Organiseer een brainstormen sessie en zul je merken dat je creativiteit als vanzelf wordt aangewakkerd.

Maak ruimte voor creativiteit

Een opgeruimde omgeving zorgt voor een opgeruimde geest. Zorg er daarom voor dat je een plek hebt waar je ongestoord kunt werken en je creativiteit vrij kunt laten gaan. Creëer een inspirerende werkplek met goed licht, planten en persoonlijke items die jou motiveren. 

Het is daarnaast ook belangrijk om genoeg tijd vrij te maken in je agenda om te experimenteren en te brainstormen. Geef jezelf de mogelijkheid om nieuwe ideeën te ontwikkelen en om buiten de box te denken.

Blijf leren en groeien

Wist je dat creativiteit een vaardigheid is die je kunt trainen? Door continu te blijven groeien en leren kun je steeds meer leren over verschillende stijlen en kunst waar je geïnspireerd door kunt raken. Blijf jezelf uitdagen door nieuwe vaardigheden te leren, boeken te lezen, cursussen te volgen of workshops bij te wonen. Blijf nieuwsgierig, experimenteer en blijf openstaan voor nieuwe ideeën en invalshoeken. Op die manier blijf je jezelf vernieuwen en je creatieve potentieel vergroten.

 

Door artikelen zoals dit te plaatsen, kan ik in mijn levensonderhoud voorzien en je blijven inspireren met mijn blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van imakin.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 507 reviews.