OVERZICHT 5 JAAR IMAKIN + WIN €50,- SHOPTEGOED

1

IMAKIN bestaat morgen 5 jaar. Een mooi moment om eens terug te blikken op de afgelopen jaren.

2012-2013

2

In een eerder blog kon je al lezen over hoe ik op het idee van alles-in-één DIY-pakketten ben gekomen en hoe ik met IMAKIN ben gestart. Door alle enthousiaste reacties die ik op mijn idee kreeg, besloot ik om het idee verder uit te gaan werken.

Op 14 januari 2013 schreef ik IMAKIN in bij de Kamer van Koophandel. Ik bedacht de DIY projecten waar ik een pakket van wilde maken, zocht leveranciers en startte met het maken van de voorbeelden en instructies. Nadat de eerste DIY-pakketten af waren, heb ik deze laten testen door beginners. Zo wist ik zeker dat de instructies duidelijk waren en de projecten niet te ingewikkeld.

3
4

De eerste pakketten waren vooral gericht op breien en haken, wat in 2013 een grote trend was. Met deze pakketten kon je zonder ooit eerder gebreid/gehaakt te hebben een muts, sjaal of hoofdband maken. Een groot succes!
Ook bedacht ik de eerste DIY-pakketten. Ken je het DIY-pakket Canvas Tas nog? Het DIY-pakket Plantenhanger is zelfs nog steeds in het assortiment!

Meteen in het eerste jaar vroegen winkels of ze mijn DIY-pakketten mochten verkopen. Het allereerste verkooppunt was Fred&Guus in Utrecht. Supertrots was ik toen ik mijn producten voor het eerst in een winkel zag liggen!

2014

5

In 2014 stond ik veel op markten om mensen met mijn DIY-pakketten kennis te laten maken. De Swan Market, Sunday Market, Seinfestijn en voor het eerst op Flavourites Live.

6

Ondertussen kwamen er steeds meer winkels bij die de IMAKIN DIY-pakketten wilden gaan verkopen. Ik besloot dus dat alles nog wat professioneler moest. Ik huurde dus een fotograaf in en vroeg mijn knappe nichtjes en vriendinnen model te staan.

7
8

Ook kregen de huisstijl en de verpakkingen een flinke opfrisser. Van kraft met zwart ging het naar wit en vrolijke kleurtjes. <a href=”https://imakin.nl/2014/12/29/preview-nieuwe-imakin-huisstijl/” target=”_blank” rel=”noopener”><span style=”text-decoration: underline;”>Ik schreef er toen ook een blog over</span></a>.

9
10

Natuurlijk bedacht ik dit jaar ook weer nieuwe DIY-pakketten. Het DIY-pakket Dromenvanger en het DIY-pakket Kussenhoes zijn inmiddels echte IMAKIN klassiekers.

2015

assortiment diypakketten

In 2015 is er best wel wat veranderd. De nieuwe huisstijl werd overal doorgevoerd en ik besloot om de brei- en haakpakketten uit het assortiment te halen. Ik ging me alleen nog maar richten op DIY-pakketten. Onder andere het DIY-pakket Kandelaar Beton kwam erbij. Ook begon ik met het maken van DIY tutorials op het blog.

12

Ook stond ik voor het eerst op showUP, waardoor er in 1 jaar 50 verkooppunten bij kwamen! Heel hard werken en ik was blij dat ik hulp had van mijn stagiaire Romana.

13

In 2015 bedacht ik samen met Nienke van Dreamkey Design het DIY-pakket Handlettering. Dit is nog steeds een van de succesvolste DIY-pakketten en heeft ook in bijna alle magazines gestaan!

2016

DSC 3883 e1492064679915

2016 was een belangrijk jaar. IMAKIN groeide zo hard, dat ik het niet meer kon combineren met mijn parttime baan. Ik zegde dus mijn baan op! Sinds 1 juli 2016 ben ik fulltime creatief ondernemer.

imakin atelier

Omdat IMAKIN in 2015 zo hard was gegroeid, paste alle voorraad allang niet meer in mijn huis. Mijn hele woonkamer stond steeds vol dozen!
Gelukkig kreeg ik in maart een externe werkruimte vlak bij mijn huis die ik omdoopte tot IMAKIN atelier. Hier stel ik alle DIY-pakketten met de hand samen.

16

Ook breidde ik het assortiment uit. Je kunt bij IMAKIN niet alleen terecht voor de alles-in-één DIY-pakketten, maar ook voor mooie, unieke creatieve materialen van hoge kwaliteit: de IMAKIN DIY SELECTION.

17

Om de lancering van de DIY SELECTION te vieren, gaf ik een feestje: DIY&DRINKS. Hier konden de bezoekers aanschuiven voor leuke workshops en de nieuwe collectie alvast in het echt bewonderen. Natuurlijk met een lekker hapje & drankje erbij.

2017

In 2017 ben ik gestart met video’s te maken voor mijn YouTube kanaal. In de allereerste video gaf ik je een kijkje in mijn leven als creatief ondernemer. Heel erg spannend om te doen! Inmiddels staan er al een heleboel leuke DIY videos op het kanaal.

18

Inmiddels had ik al aan heel wat markten en evenementen deelgenomen. Maar in mei 2017 stond ik voor het eerst op een beurs in Londen: PULSE. Supertrots was ik dat ik daar mijn mooie DIY-pakketten kon presenteren aan Engelse retailers.

19
20
21

Ook in 2017 kwamen er weer een heleboel mooie DIY-pakketten bij: het DIY-pakket Pompom Kussen, DIY-pakket Onderzetters en (mijn favoriet) DIY-pakket Kralenkandelaar.

22

In de zomer gaf ik mijn woonkamer een make over. De DIY-projecten die ik hiervoor maakte deelde ik in de IMAKIN DIY Home Make Over serie.

23

Ik nam voor de 4e keer deel aan Flavourites Live. Met een prachtige grote stand heb ik genoten van de enthousiaste reacties en het geven van DIY advies.

2018

24

Nog iedere dag geniet ik van het feit dat ik mijn eigen droombaan (en bedrijf) heb kunnen creëren. Ik heb dan ook nog genoeg plannen, ideeën en inspiratie om voorlopig nog wel even door te gaan!

Ik ben op dit moment met 2 grote projecten bezig, waar ik helaas nog niets over kan vertellen, omdat het nog niet helemaal zeker is of ze doorgaan (tsja, zo gaat dat toch vaak hè met grote projecten). Ik ben er in ieder geval heel erg enthousiast over!

Er komen dit jaar natuurlijk weer nieuwe DIY-pakketten bij en zal ik de IMAKIN DIY SELECTION verder uitbreiden met unieke DIY materialen. Ook blijf je ik graag inspireren met leuke DIY tutorials op mijn blog en YouTube kanaal.

25

Om te vieren dat IMAKIN 5 jaar bestaat, geef ik een shoptegoed weg van maar liefst €50,-! Je kunt meedoen door te reageren op een (of meer) van de berichten op Facebook, Instagram of Twitter.

Actievoorwaarden:
– Meedoen kan t/m 19 januari 2018. De winnaar wordt op 20 januari 2018 bekend gemaakt via social media en de nieuwsbrief.
– Meedoen kan via Facebook, Instagram en Twitter.
– Elke reactie die je plaatst telt mee als 1 lootje. Hoe vaker je reageert, hoe meer kans je dus hebt. *Let op: maximaal 1 reactie per social media post per kanaal.
– Deze actie delen of creatieve vriendinnen taggen is heel lief (graag!), maar is niet verplicht.
– De cadeaubon die je krijgt is alleen geldig via http://shop.imakin.nl en is niet te gebruiken i.c.m. andere acties.

2 reacties op “OVERZICHT 5 JAAR IMAKIN + WIN €50,- SHOPTEGOED

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van imakin.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 512 reviews.