5 tips voor de voorbereiding van een bruiloft

Pak de voorbereiding van je bruiloft goed aan! Zo maak je er de dag van je dromen van. Onderschat daarbij niet dat het best veel werk is om alles te regelen. Benieuwd wat er allemaal bij komt kijken? Dit zijn 5 handige basistips.
(Zelf wacht ik al jaren op een aanzoek 😉 maar gelukkig heb ik bij meerdere vriendinnen mee mogen maken hoeveel voorbereiding een mooie bruiloft kost. )

trouwlocatie

Uitnodiging

Bedenk in de basis hoe groot je de bruiloft ongeveer wilt maken. Je kunt het zo klein- of grootschalig houden als je zelf wilt! Op basis daarvan maak je een gastenlijst. Familieleden, vrienden, kennissen, collega’s, buren: wie zijn er welkom op de grote dag? Je kunt een deel van de gasten voor de hele dag uitnodigen, en een ander deel alleen voor het avondprogramma. Verstuur een mooie uitnodiging naar de gasten, zoals een trouwkaart. Een digitale uitnodiging is ook een optie. Hierop vermeld je alle belangrijke informatie. Hoe laat zijn de gasten welkom? Is er een thema of dresscode? Deel natuurlijk ook de locatie! Zo kun je trouwen in Rotterdam, op een mooie plek naar keuze. Zet ook meteen de cadeauwensen op de uitnodiging en laat weten bij wie de gasten hun aanwezigheid kunnen doorgeven.

Datum

Het belangrijkste stukje informatie op de uitnodiging? Dat is natuurlijk de trouwdatum! Leg deze datum daarom meteen vast. Veel stellen kiezen voor een bijzondere datum. Denk aan een jubileumdatum, of een datum die om een andere reden speciaal is voor jou of je partner. Maar je kunt de datum ook kiezen op basis van de seizoenen. Wil je trouwen in de lente, zomer, herfst of winter? Hoewel de meeste stellen in de zomer in het huwelijksbootje stappen, valt er eigenlijk voor ieder seizoen weer iets te zeggen. Beeld je maar eens een romantische winterbruiloft in: dat kan heel knus en gezellig zijn. Verken vooral de verschillende opties en prik gauw de datum voor de grote dag.

Droomlocatie

Locatie, locatie, locatie: daar draait het natuurlijk allemaal om. Kies een locatie die goed bij jou en je partner past. Misschien hebben jullie wel een favoriet plekje in de stad, waar jullie je helemaal thuis voelen. Of kies juist voor de rust, door bij Vidaa te trouwen in de natuur. Zo voel je je helemaal vrij op de mooie dag, met groen om je heen. Wat je ook in gedachten hebt, voor iedere wens is er een passende locatie te vinden. Van een formele tot een informele locatie, er is van alles mogelijk. Stel de locatie in ieder geval zo snel mogelijk vast, om zeker te zijn van een plekje. Het is gebruikelijk om al vanaf een jaar van tevoren de locatie te boeken: dan staat het maar alvast!

Fotograaf

Je wilt natuurlijk kunnen nagenieten van de grote dag! Huur een professionele fotograaf in, die de mooiste plaatjes schiet. Je kunt aan de gasten juist vragen om de telefoons in de zak of tas te laten, zodat iedereen echt in het moment is. Een goede fotograaf neemt alles mee: van foto’s van de ceremonie tot detailfoto’s van de aankleding en onderonsjes van de gasten. Dat wordt genieten om terug te zien.

Ceremoniemeester

Schiet je al in de stress als je de bovenstaande tips leest? Het klopt helemaal, een bruiloft is niet zomaar geregeld. Gelukkig hoef je niet alles zelf te doen, als je dit niet redt. Het is namelijk gebruikelijk om een ceremoniemeester aan te wijzen. Dit is een familielid, vriend of andere dierbare kennis die jou en je partner helpt bij de organisatie van de bruiloft. Kies iemand waarmee je een goede, hechte band hebt. Hij of zij kan immers ook goed inschatten wat jij en je partner belangrijk vinden. Leg duidelijk vast welke taken de ceremoniemeester oppakt. Zo kan hij of zij de fotograaf regelen en meegaan naar een locatiebezoek. Op de dag zelf is de ceremoniemeester meestal het aanspreekpunt voor alle gasten. Daar hoef jij je dus niet druk om te maken. Naast de ceremoniemeester zijn er trouwens vaak nog meer naasten bereid om te helpen. Vraag iemand om een taart te bakken, of juist om de bloemen te regelen – zo betrek je je gasten op een mooie manier bij de grote dag.

De bovenstaande tips helpen je op weg om een geweldige bruiloft te organiseren. Pak het vooral aan zoals jij wilt! Maak er een stralende dag van, om nooit meer te vergeten.

Door artikelen zoals dit te plaatsen, kan ik in mijn levensonderhoud voorzien en je blijven inspireren met mijn blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van imakin.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 509 reviews.