IMAKIN DIY HOME MAKE OVER: RESULTAAT

De afgelopen week heb je kunnen zien hoe ik mijn woonkamer een make over gaf met verschillende DIY-projecten. In dit blog laat ik je het resultaat zien van de IMAKIN DIY Home Make Over.

VIDEO BEFORE & AFTER

Het doel van deze make-over was om het saaie, wat rommelige beeld te veranderen in een industriële sfeer met luxe accenten. Hoe mijn woonkamer eruit zag en het resultaat van de make over zie je in deze video.

In de video heb je gezien wat ik allemaal heb veranderd in mijn interieur. Hieronder vertel ik je meer over de projecten en veranderingen die ik heb gedaan.

STOEL BEKLEDEN

1 2
VOOR
2 2
NA

Mijn oude design stoel kreeg een eigen make over. Met de prachtige fluweelachtige donkergroene stof bekleedde ik hem opnieuw. De DIY tutorial vind je hier.

DRESSOIR

3 2
VOOR
4 2
NA

Het lichtroze vintage dressoir dat ik had was echt een pronkstuk in mijn kamer, maar veel te klassiek voor een industrieel interieur. Ik verkocht het (met pijn in mijn hart) aan een vriendin, die er heel blij mee was. Zelf kocht ik een strak wit kastje met hoogglans deurtjes. Om er echt een dressoir van te maken zette ik er metalen hairpin poten onder.

In plaats van kleine accessoires (theeservies, huisje met kleine cactus) heb ik gekozen voor 2 grote fotolijsten en enkele accessoires. Dit geeft een rustiger beeld. De poster met de tekst handletterde ik zelf.

TV MEUBEL

5 1
VOOR
6
NA

Het oude tv meubel was van steigerhout en viel daardoor weg bij de vloer. Daarnaast vond ik de kast erg rommelig, hoe netjes ik m’n boeken en tijdschriften ook opstapelde. Ook vormden het vintage dressoir en de houten tv kast geen geheel.

Ik heb daarom gekozen voor een tv meubel met deurtjes in dezelfde serie als mijn dressoir: wit met hoogglans deurtjes. Ook hier heb ik natuurlijk de metalen hairpin poten aangezet zodat het bijna lijkt alsof de kasten zweven.

KUSSENS

7
VOOR
8
NA

Een makkelijke manier om een woonstijl in je huis terug te laten komen zijn kussens. Van een restje stof van de stoel naaide ik de donkergroene fluweelachtige kussens. De DIY tutorial voor het kussenhoes met leer en de grafische print vind je op het blog. De andere kussens shopte ik in de winkel en via Etsy.

KLEUR OP DE MUUR

9
VOOR
10
NA

Een groot verschil in mijn nieuwe interieur is toch wel de kleur op de muur. Voor de make over waren alle muren in mijn huis wit. Saaai! Door een kleur op de muur aan te brengen heb ik meer eenheid in mijn huiskamer gebracht. De meubels worden hierdoor allemaal ‘bij elkaar getrokken’. Ik was eerst bang dat de kleur mijn woonkamer donker zou maken, maar het brengt echt sfeer. Doordat ik niet de hele muur heb geschilderd, blijft het toch een lichte ruimte.

VLOERKLEED

11
VOOR
12
13
NA

Wow, wat een verschil maakt een vloerkleed! Het geeft meteen warmte en zorgt voor eenheid in je interieur. Ik koos voor dit mooie zwart-witte exemplaar met pompoms.

SALONTAFELS

14
VOOR
15
NA

Ik had eerst alleen een kleine witte salontafel en een dienblad op een krukje dat moest fungeren als een bijzettafeltje. Dat kon echt niet meer! Op Marktplaats vond ik deze mooie zwarte salontafel van Zuiver.

SNOERLAMP

16

Deze stoere snoerlamp past perfect bij de industriële uitstraling van mijn nieuwe interieur. Hoe ik hem maakte vind je op dit blog.

PLANTEN IN HUIS

17
18

Planten vind ik echt prachtig! Het liefst zou ik er mijn hele huis mee vol zetten. Het enige probleem is alleen dat ze bij mij altijd dood gaan. Echt, zelfs cactussen overleven het niet. Toch ga ik nog een poging wagen. Ik heb uitgezocht welke planten er ‘makkelijk’ zijn (de Howea / Kentia palm en de Calathea), hoe ik ze in de pot moet zetten en waar ik op moet letten bij de verzorging. Ik heb zelfs een app gedownload die mij laat weten wanneer en hoeveel water ik ze moet geven. En dat gaat tot nu toe goed. Ze overleven al 3 weken in mijn huis!

19
20
21

Ik ben echt heel blij met mijn nieuwe interieur. Het is precies geworden zoals ik het in m’n hoofd had en met m’n moodboard had verzameld. Waarschijnlijk zal ik hier en daar nog wel wat accessoires maken/toevoegen. Dat zal ik je dan zeker laten zien!

Wat vond jij van mijn DIY Home Make Over? Wat vind je het mooist?

Ben jij ook aan de slag gegaan met de DIY projecten uit deze blogserie? Deel je resultaat met #deeljeDIY @imakinNL op Facebook / Twitter / Instagram.

3 reacties op “IMAKIN DIY HOME MAKE OVER: RESULTAAT

  1. Pingback: GEOMETRISCH SCHILDERIJ MET VERFRESTJES & KLEURTESTER - IMAKIN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van imakin.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 507 reviews.