Tips om de kosten laag te houden bij een verbouwing

Ga je verbouwen en wil je de kosten zo laag mogelijk houden? Dat is een goed streven. Een verbouwing loopt immers al snel in de kosten. Maar onthoud: dit is het waard, aangezien je je droominterieur realiseert. Met déze tips maak je slimme budgetkeuzes.

Zelf meehelpen

Als je een beetje handig bent, kun je verschillende onderdelen van de verbouwing zelf oppakken. Doe dit helemaal zelf, of vraag aan de vakmensen die je over de vloer hebt of je ze kunt helpen. Dat scheelt enorm in de kosten, aangezien vakmensen vaak een hoge prijs vragen. Let wel: zoek vooraf goed uit wat je wel en niet kunt doen. Bepaalde onderdelen kun je immers toch echt beter door de expert laten uitvoeren. Maar de kleinere onderdelen kun je zelf doen. Dat is hartstikke leuk – en na afloop ben je extra trots op het resultaat. Pak het schilderwerk zelf op, of leg een nieuwe laminaatvloer. Ook nieuw badkamermeubilair kun je zelf plaatsen, of denk juist aan een kraantje bij de wastafel. Ga meteen voor een mooi design, zoals een fonteinkraan zwart bij het toilet. Hoe meer tijd je vrijmaakt voor de verbouwing, hoe meer je zelf kunt uitvoeren. Je kunt ook familie en vrienden optrommelen om je af en toe een dagje te helpen.

Vergelijk professionals

Wil je toch de hulp inschakelen van een expert? Dat is natuurlijk zeker een optie! Zo kun je zelf maar beter niet zomaar aan de slag gaan met de elektriciteit, om maar iets te noemen. Het is verstandig om experts te vergelijken. Vraag bijvoorbeeld verschillende offertes op en vergelijk de schatting van de kosten. Dit kan zomaar sterk uiteen liggen! Let wel, bekijk niet alleen de tarieven, maar onderzoek ook of de expert wel of niet betrouwbaar is. Over veel aannemers en andere vakmensen kun je reviews opzoeken, waarin eerdere klanten vertellen of ze wel of niet tevreden zijn. Het is namelijk niet altijd lonend om voor de allergoedkoopste optie te gaan. Dit kan soms te mooi zijn om waar te zijn – wees je daarvan bewust.

Lio schuifdeur mat zwart .1Scherp geprijsde materialen

Je hebt uiteraard veel materialen nodig voor de verbouwing. Van tegels tot verf, van meubelen tot gereedschap: probeer vooraf alvast goed in te schatten wat je nodig hebt en wat de kosten zijn. En let natuurlijk op de prijs! Ga voor scherp geprijsde materialen, denk aan een douchewand schuifdeur voor in de badkamer. Je kunt letten op kortingsacties, om extra voordelig de materialen in te slaan. Met name als je er op tijd bij bent, is dit goed te doen. Zo hoef je immers niet alles last-minute, gehaast in huis te halen. Dat scheelt sowieso een heleboel stress.

Realistische verbouwing

Tot slot: blijf realistisch met je verbouwingsplannen. Je kunt ook iets moois van je woning maken met een wat kleiner budget. Bedenk vooraf goed hoeveel je wilt besteden aan de verbouwing – en probeer je hier (ongeveer) aan te houden. Zo lopen de kosten ook niet ineens enorm op. Je kunt wel steeds weer iets nieuws of extra’s willen, maar voegt het ook daadwerkelijk iets toe? Het is aan te raden om hier kritisch op te blijven. Het kan ook helpen om de tijd te nemen voor de verbouwing, zodat je de kosten wat meer kunt verdelen.

Er komt best veel kijken bij een verbouwing, waaronder het kostenplaatje. Gelukkig kun je de kosten op verschillende manieren laag houden. Al is en blijft het natuurlijk zo dat een verbouwing nu eenmaal geld kost: daar kom je niet onderuit. Maar het resultaat mag er straks zeker zijn!

Door artikelen zoals dit te plaatsen, kan ik in mijn levensonderhoud voorzien en je blijven inspireren met mijn blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van imakin.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 512 reviews.