4 tips voor het uitzoeken van de juiste kledingkast

Je kledingkast, één van de meubels die veel ruimte inneemt in jouw slaapkamer. Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe kledingkast kan dat best een klus zijn. Je wilt dat de kast perfect past in je slaapkamer en het interieur. Het moet genoeg ruimte bieden om alles op te kunnen bergen maar ook weer niet te veel ruimte innemen. Maar hoe kies je de juiste kledingkast uit voor je slaapkamer? Neem de volgende vier tips daarom mee wanneer je op zoek gaat naar de perfecte kledingkast. 

Volume 

Voordat je een nieuwe kledingkast koopt is het belangrijk dat je een idee hebt van wat je hier allemaal in wil opbergen. Hoeveel kleding wil je in de kledingkast opbergen en hoe vouw jij je kleding normaliter op? Hiermee kan je een inschatting maken van hoe breed de kast bijvoorbeeld moet zijn zodat je twee stapels achter elkaar kwijt kan, of geen extra ruimte verspilt met een kast die net niet breed genoeg is voor twee stapels kleding. 

olena sergienko nPhVqChP1JI unsplash

Kleur

Welke kleur wordt je nieuwe kledingkast? Omdat de kledingkast vaak best wat ruimte inneemt kan deze veel invloed hebben op het kleurenpalet van je slaapkamer. Neem de tijd om de juiste materialen en kleuren uit te kiezen die de stijl in je slaapkamer versterken. Naast het kleurgebruik kan het materiaal ook veel impact hebben. Kies je bijvoorbeeld voor een houten kledingkast of juist een locker kledingkast van staal?

Afmetingen 

Een kledingkast kopen is een beste investering voor jouw slaapkamer en interieur. Het kan bepalend zijn voor de ruimte en stijl van je slaapkamer. Geen onnodige ruimte innemen maar wel alle beschikbare ruimte optimaal gebruiken? Vergeet dan niet om ook goed te kijken naar de hoogte van je kledingkast, maak gebruik van de ruimte tot het plafond waar nodig en mogelijk. Wanneer je alleen op zoek bent naar een nieuwe kledingkast en verder je slaapkamer al ingericht hebt is het belangrijk dat je nog steeds rekening houdt met de mogelijkheid om kleinere meubels een andere plek te geven. Zo geef je jezelf meer speling bij het uitkiezen van een nieuwe kledingkast.

Indeling

Denk goed na over de indeling van jouw kledingkast. Wat ga jij precies in de kledingkast opbergen en heb je hier meer planken en vakken voor nodig of juist stangen om kleding aan te hangen? Wees ook niet bang om zelf de invulling van je kledingkast bij ontvangt verder uit te bouwen. Zelf kan je gemakkelijk extra tussenstukken, planken, manden en haken toevoegen zodat de kledingkast volledig voldoet aan je wensen en eisen dankzij een beetje DIY. 

Door artikelen zoals dit te plaatsen, kan ik in mijn levensonderhoud voorzien en je blijven inspireren met mijn blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van imakin.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 512 reviews.