5 IDEEËN VOOR EEN NIEUWE CREATIEVE HOBBY

1

Nu er nieuwe maatregelen zijn ingesteld, moeten we helaas weer meer thuisblijven. En met minder sociale afspraken heb je ineens zeeën van tijd over. Ik kan me voorstellen dat je Netflix inmiddels wel uitgekeken hebt, dus in dit blog geef ik je 5 ideeën voor een nieuwe creatieve hobby.

1. ZEEP GIETEN

2

Handen wassen, handen wassen, handen wassen. De afgelopen maanden heb ik meer mijn handen gewassen dan ooit! Wat is er dan leuker om dat met je zelfgemaakte zeepjes te doen?

Kies je favoriete geur, kleur en vulling en maak je eigen zeepjes. Lekker voor jezelf, maar ook heel leuk als cadeautje!

In dit blog laat ik je stap-voor-stap zien hoe het zeep maken werkt en de materialen om zeep te maken vind je in mijn webshop.

3

Zeep maken is ook een ontzettend leuke activiteit om samen met kinderen te doen. Giet bijvoorbeeld een speelgoedje mee. Dat stimuleert na afloop ook nog eens extra goed handen wassen om het speeltje weer vrij te krijgen.

Alle benodigdheden om deze zeepjes te maken vind je in het Kids Pakket Zeep Gieten.

2. BORDUREN

4

Borduren is de creatieve hobby die ik zelf tijdens de eerste lockdown heb ontdekt. Ik nestel me heerlijk op de bank met een kop thee en ga gezellig borduren. Het is heerlijk ontspannend om te doen. En zelfs een beetje verslavend!

Ik heb een DIY-pakket gemaakt waarmee je een mooie lijntekening of tekst op een canvas tas kunt borduren. Om de tas te kunnen borduren heb je maar 3 basisborduursteken nodig, die ik stap-voor-stap uitleg in de bijgeleverde instructies. Het borduurpakket is dus ook heel geschikt voor beginners! Je vindt het borduurpakket in mijn webshop.

3. STEMPELEN

5

Met stempels kun je oneindig veel leuke dingen maken. Zo liet ik je al eens zien hoe je met gewone stempels kaarsen kunt versieren en hoe je stempels kunt gebruiken om kleihangers te maken.

Het leuke is dat je door VersaCraft stempelinkt te gebruiken, de stempels op allerlei ondergronden kunt toepassen. Je kunt er dus niet alleen mee op papier stempelen, maar bijvoorbeeld ook op hout en textiel.

6

Als je echt helemaal een unieke stempel wil, dan kun je deze natuurlijk ook zelf maken! Op mijn blog laat ik je stap-voor-stap zien hoe het werkt en geef ik je mijn beste tips voor het stempels snijden. Alle benodigdheden om je eigen stempels te maken vind je natuurlijk in mijn webshop.

4. HOUTBRANDEN

7

Houtbranden is op dit moment ontzettend populair. En dat snap ik wel, want als je eenmaal de slag te pakken hebt, is geen houten ondergrond meer veilig!

Om te starten heb je eigenlijk alleen een houtbrandapparaat en een houten ondergrond nodig. In dit blog laat ik je stap-voor-stap zien hoe het houtbranden werkt.

8
9

Met houtbranden maak je heel eenvoudig mooie woonaccessoires of leuke cadeaus. Zelf versierde ik een boomschijf met een mooie tekening en maakte ik dit speelgoedkrat voor het pasgeboren zoontje van een vriendin.

Alle benodigdheden om met houtbranden aan de slag te gaan vind je in mijn webshop.

5. KAARTEN MAKEN MET EMBOSSING POEDER

10

Nu je je vrienden / familie minder kan zien, is het leuk om een kaartje te sturen om ze te laten weten dat je aan ze denkt. Niets is persoonlijker dan een zelfgemaakt kaartje. Een kaart kun je op allerlei manieren versieren, bijvoorbeeld met stempels of handlettering. Een nieuwe techniek is embossing poeder. Hiermee breng je een glanzend laagje aan op je kaart. In de video op dit blog laat ik je stap-voor-stap zien hoe de embossingpoeder werkt.

Welke creatieve hobby heb jij ontdekt? En met welke zou je nog aan de slag willen? Laat het hieronder in een reactie weten.

Volg mij op Facebook/Instagram voor meer DIY inspiratie!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van imakin.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.6/10 gebaseerd op 477 reviews.