3 tips bij het uitzoeken van een nieuwe vloer

Ga je een nieuwe vloer uitzoeken? Dat kan nog best een opgave zijn. Er is namelijk ontzettend veel keus. We hebben een paar tips om ervoor te zorgen dat je snel en effectief je droomvloer vindt.

De juiste vloer voor de juiste ruimte

Kies voor de juiste vloer voor de juiste ruimte. Een vloer voor in een slaapkamer is vanzelfsprekend anders dan een vloer in een badkamer. Een badkamer is immers een vochtige ruimte. Daarom kun je daar het best geen hout of parket gebruiken. De meeste mensen kiezen daar voor een stenen vloer of een pvc-vloer.

In de slaapkamer kun je het best pvc, vinyl of tapijt kiezen. Dat is makkelijk schoon te houden. Bovendien is het geluiddempend en lekker warm onder de voeten. In de woonkamer kun je het best kwalitatief laminaat, parket of pvc kiezen. De vloer in de woonkamer wordt immers intensief gebruikt.

In de keuken spettert er wel eens wat olie of water op de grond. De vloer die er ligt, moet daar tegen bestand zijn. Kies in de keuken daarom het liefst voor stenen tegels, pvc of laminaat. Tapijt en hout zijn niet zulke goede keuzes.

julien lanoy rSGdLWXpKzk unsplash 1

Kies de juiste ondervloer

Weet je welke vloer je graag wilt kopen? Dan hoef je alleen nog te weten welke ondervloer je gaat gebruiken. Dat is belangrijk voor de levensduur van je vloer. Bovendien zorg je daarmee voor een betere isolatie en een betere geluiddemping. Soms zijn zelfs specifieke ondervloeren nodig om te voorkomen dat vocht optrekt. Optrekkend vocht kan de vloer beschadigen.

Een smeervloer (of cementdekvloer) wordt vaak gebruikt als egalisatievloer. Op die manier kan de nieuwe vloer meteen goed aangebracht worden. En zoals gezegd zorgt het voor warmte- en geluidsisolatie. In veruit de meeste gevallen heb je eerst een dekvloer nodig, voordat je de uiteindelijke vloer kunt (laten) aanbrengen.

Houd rekening met de droogtijd van een cementdekvloer. Hoe lang een cementdekvloer moet drogen, hangt vooral af van de dikte. Houd een week per centimeter aan. Een dekvloer van 3 of 4 centimeter, moet dus ongeveer 3 of 4 weken drogen.

Matchen met je interieur

Zorg ervoor dat je vloer matcht met de kleur van de muren en het interieur. In de ideale situatie sluit alles op elkaar aan en creëer je één geheel. Hout of PVC zorgt voor een meer neutrale look. Wil je liever een kleurrijke vloer? Dan kun je kiezen voor bijvoorbeeld tapijt. Dan is het wel belangrijk dat de kleuren van de rest van je interieur niet vloeken bij de nieuwe vloer.

Weet je niet zeker of je een goede keuze maakt? Vraag dan eens om advies bij een specialist. Je kunt vaak ook proefstalen verkrijgen van de vloeren die je interessant lijken.

Door artikelen zoals dit te plaatsen, kan ik in mijn levensonderhoud voorzien en je blijven inspireren met mijn blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van imakin.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 512 reviews.