Zo geef je je kamer karakter!

Veel mensen denken dat ze, om een kamer karakter te geven, veel dure voorwerpen moeten kopen in bijvoorbeeld meubelzaken of decoratiewinkels. Er zijn echter veel eenvoudige en goedkopere manieren om je kamer binnen no-time wat extra karakter te geven, zónder al te veel geld uit te geven. Met een beetje fantasie en creativiteit kom je een heel eind! In dit artikel geven we je graag wat ideeën om inspiratie op te doen. 

Begin met de muren

bij kunst in huis1

Muren zijn een leeg canvas – wachtend om gevuld te worden met jouw eigen stijl! Als het op inrichten aankomt, dan zijn de mogelijkheden eindeloos. Wat is het doel van de kamer? Is de ruimte puur voor ontspanning of wil je graag een ruimte dat motiveert? Een goed ingerichte kamer is méér dan alleen een plek om heerlijk te ontspannen – het is een weerspiegeling van je persoonlijkheid! Verf is een gemakkelijke manier om een ruimte te veranderen, dus wees niet bang om met kleur te experimenteren. Als je nog niet helemaal ready bent voor een complete make-over, overweeg dan kunstvoorwerpen toe te voegen, zoals een wandkleed of een mooie authentieke klok. 

Stoffering

De aankleding van de kamer is een ander belangrijk element in het creëren van een nieuwe look in huis. In plaats van veel geld te investeren in nieuwe meubels, kun je ook proberen verschillende stukken te mixen en te matchen om een unieke ruimte te maken. Easy-peasy! Als het op de inrichting van je huis aankomt, is er geen regel dat je al je meubels van één winkel of zelfs maar één collectie moet kopen. Combineer bijvoorbeeld een vintage kast met een modern nachtkastje of kies voor een antieke stoel met een eigentijdse salontafel. Plaats wat mooie ronde vloerkleden onder deze tafel en jouw kamer heeft een compleet nieuwe look! 

Maak de ruimte persoonlijk

Last but not least! Maak de ruimte helemaal je eigen stijl door het toevoegen van persoonlijke bezittingen. Heb je een paar mooie voorwerpen met een speciale betekenis? Vergeet deze dan niet van een mooi plekje te voorzien. Denk bijvoorbeeld aan familiefoto’s, reissouvenirs of aandenkens aan bijzondere gelegenheden. Ben je een die-hard verzamelaar van bepaalde voorwerpen? Dat is iets om trots op te zijn! Je hebt geen tentoonstelling in de kamer nodig, maar net genoeg laten zien geeft echt een persoonlijk tintje. We wensen je veel plezier met creëren! 

Door artikelen zoals dit te plaatsen, kan ik in mijn levensonderhoud voorzien en je blijven inspireren met mijn blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van imakin.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 507 reviews.