Personaliseer je interieur met deze tips

Je huis is de plek waar je tot rust komt. Waar je kunt ontspannen na een lange werkdag en waar je samenkomt met familie en vrienden. Je huis is jouw thuis. Hoe komt het dat je je op de ene plek thuis voelt en op andere plekken wat minder? Personalisatie! Door je huis te personaliseren voelt het echt als jóúw thuis. In dit blog geef ik vijf verschillende tips over hoe je je huis kunt personaliseren.

1. Persoonlijke foto’s.

DIY FOTO WANDHANGER MET EUCALYPTUS 10

De meest voor de hand liggende manier om je huis te personaliseren is door foto’s te gebruiken. Je kunt deze natuurlijk gewoon in een lijstje neerzetten of ophangen, maar er zijn ook creatievere manieren om foto’s te presenteren. Maak er bijvoorbeeld deze mooie eucalyptus wandhanger van.

stephanie harvey i8 e3LG0Z70 unsplash

2. Erfstukken

Je huis vertelt jouw unieke verhaal. Het laat zien wat je belangrijk vindt, wat je hebt meegemaakt en wat je mooi vindt. Een erfstuk is niet alleen een mooi item in je interieur, maar brengt een stukje familiegeschiedenis met zich mee.

Misschien keek je vroeger bijvoorbeeld in het huis van je oma graag naar die ene speciale klok. Hoe mooi is het dan als je die klok na haar overlijden een goed plekje in jouw eigen huis kan geven? Op die manier hou je die fijne herinnering in leven.

3. Handgemaakte woondecoratie

DIY-pakket Tuinslinger / Feestslinger | IMAKIN

De meest persoonlijke manier om je huis te decoreren is, in mijn ogen, door zelf je eigen woondecoraties te gebruiken. De liefde en de aandacht die je in jet DIY project stopt voel je terug in het resultaat. Ook heb je daardoor een uniek item in huis dat niemand anders heeft! Op deze foto zie je maar liefst 6 verschillende door mij gemaakte woondecoraties. Kun jij raden welke? Laat het hieronder weten in een reactie.

mk s Ual1Obieofc unsplash

4. details

Persoonlijkheid van je huis zit vaak in de details. Als je aandacht besteedt aan de details, voel je dat terug in de sfeer. Een detail dat bijvoorbeeld vaak vergeten wordt is het schakelmateriaal. Schakelmateriaal heeft allerlei toepassingen. De bekendste zijn natuurlijk het stopcontact en de lichtschakelaar, maar denk ook aan de bedieningsknop van de zonwering. Je kunt ervoor kiezen om deze zo onopvallend mogelijk te laten, maar als je in een oud huis woont kan het ook heel mooi zijn om juist te kiezen voor authentiek schakelmateriaal.

5. Laat je passie zien!

chase yi IeTLKtzbLNo unsplash 1

Speel je graag gitaar, ben je dol op racefietsen of verzamel je LP’s? Geef je passie een plekje in je interieur! Plaats de gitaar in een standaard en geef hem een mooie plek in de woonkamer, hang die racefiets op in de gang en stal je platencollectie uit. Je passie is iets om trots op te zien en die mag gezien worden!

Hopelijk heb ik je met deze tips kunnen inspireren om van jouw huis nog meer jouw fijne, persoonlijke thuis te maken.

Door artikelen zoals dit te plaatsen, kan ik in mijn levensonderhoud voorzien en je blijven inspireren met mijn blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van imakin.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 507 reviews.