Zo kun je een dressoir stylen

Een dressoir heeft vaak een centrale plek in de kamer en het is een meubelstuk waar je vaak tegenaan kijkt. Het is dus de perfecte plek om je favoriete spulletjes op uit te stallen. Op een dressoir kun je helemaal los gaan met het stylen van je woonaccessoires. Het gevaar is alleen dat je te enthousiast wordt en het een rommelig geheel wordt. In dit blog vertel ik je hoe je door het maken van de juiste keuzes je dressoir op een stijlvolle manier kunt aankleden.

Het juiste dressoir als basis

Dressioir Zero16 Devina Nais3

Een stijlvolle aankleding van een dressoir begint met het juiste dressoir als basis. Je kunt het dressoir zien als een blanco canvas waarop je met woonaccessoires een sfeer neer gaat zetten. Een neutraal dressoir zonder al te veel tierlantijnen is daarvoor een goed uitgangspunt. Neutraal betekent echter niet dat het een saai dressoir hoeft te zijn. Een goed ontwerp is vaak eenvoudig, maar toch interessant. Design meubelen zijn goed ontworpen en hebben een tijdloze uitstraling. De perfecte basis dus voor jouw woonstyling. Wil je een dressoir kopen? Bij Houweling Interieur hebben ze een uitgebreide collectie design meubelen waar je zeker een mooi dressoir zult vinden.

Mix & match

Dressoir Zero16 Devina Nais2

Contrast zorgt ervoor dat je interieur in evenwicht is, maar tegelijk ook spannend is. Als alles perfect bij elkaar zou passen, zou je interieur erg saai worden. Het is daarom ook juist heel mooi om elementen uit verschillende interieurstijlen te mixen tot jouw persoonlijke woonstijl. Mijn interieur is bijvoorbeeld een combinatie van opgeknapte kringloopvondsten, design items, kunst en zelfgemaakte dingen.

Composities maken

Het mixen van verschillende stijlen en spulletjes heeft wel een risico: rommeligheid. Om dit te voorkomen, kun je werken met composities van woonaccessoires. Bij woonaccessoires kun je denken aan vazen, spiegels, kandelaars, planten, boeken, souvenirs, manden, kristallen, kaarsen, sculpturen etc. Eigenlijk alles wat je mooi vindt om uit te stallen.

De kunst hierbij is dus om een rustige compositie te maken om te zorgen dat het geheel geen rommeltje wordt. Een goede compositie is in evenwicht en zorgt voor harmonie. Een manier hiervoor is om woonaccessoires te kiezen die iets met elkaar gemeen hebben, bijvoorbeeld het materiaal, de vorm of de kleur. Hierdoor is het een collectie voorwerpen die goed bij elkaar past.

Een mooie compositie bestaat meestal uit een oneven aantal voorwerpen, bijvoorbeeld 3 of 5. Hierdoor vallen de woonaccessoires als het ware op een natuurlijke manier ‘in elkaar’. Varieer hierbij in de hoogte van de stylingelementen en zorg ervoor dat de hoogste accessoires achteraan staan.

Een compositie kan ook bestaan uit laagjes. Zet bijvoorbeeld eens een vaasje en een kaarsenhouder op een stapeltje boeken.

Composities kun je afbakenen door je verzameling op bijvoorbeeld een dienblad, boomschijf, schaal of onderzetter te zitten. Hierdoor zie je nog beter dat ze bij elkaar horen.

Probeer vooral dingen uit. Na een tijdje ontwikkel je er vanzelf een gevoel voor of dingen wel of niet mooi bij elkaar staan.

De muur doet ook mee

Dressoir Zero16 Devina Nais

Vergeet bij het stylen van het dressoir ook je muur niet. De muur biedt je de mogelijkheid om te spelen met hoogte, waardoor je compositie een ruimtelijk gevoel krijgt. Hang bijvoorbeeld een spiegel aan één kant van het dressoir, terwijl je aan de andere kant van het dressoir een mooie compositie van woonaccessoires maakt.

Je kan het niet fout doen

Tenslotte wil ik je nog meegeven dat je het met styling ook niet echt fout kan doen. Juist de imperfecties maken het speels en spannend. Wees creatief, durf te experimenteren en doe gewoon wat jij mooi vindt!

Hopelijk heb ik je met dit blog wat inspiratie gegeven over het stylen van een dressoir en heb je genoeg ideeën om lekker te gaan experimenteren.

Door artikelen zoals dit te plaatsen, kan ik in mijn levensonderhoud voorzien en je blijven inspireren met mijn blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van imakin.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 507 reviews.