DIY BLOEMENKRANS

viltbloemenkrans stap 4

Als je mij een beetje kent, weet je dat ik gek ben op bloemen. Niet voor niets maak ik regelmatig DIY-projecten met of voor bloemen. Je ziet de laatste tijd veel moderne bloemenkransen in interieurs voorbij komen. Prachtig vind ik die!

Het enige jammere vind ik altijd dat de bloemen vroeg of laat uitgebloeid zijn en je je krans dan weg kan gooien. In dit blog laat ik je zien hoe je een bloemenkrans maakt waar je heel lang plezier van hebt.

BLOEM-BOX PIOENROOS VAN DE VILTBLOEMIST

In mijn zoektocht naar een manier om een mooie bloemenkrans te maken die niet bederft, kwam ik Daphne van de Viltbloemist tegen. Zij maakt de mooiste bloemen en boeketten van vilt. Ik zag dat zij twee Bloem-Boxen verkoopt waarmee je je eigen vilten bloemen kunt maken. Het leek mij ontzettend leuk om met haar Bloem-Box Pioenroos de bloemen voor mijn bloemenkrans te maken. En zo ontstond al snel deze fijne samenwerking!

bloembox inhoud

In de Bloem-Box vind je diverse kleuren wolvilt, bloembinddraad, patroonblad en een werkbeschrijving. Verder heb je dan voor het maken van de bloemen nog een schaar, groene wol en een lijmpistool nodig. In de Bloem-Box zit voldoende materiaal voor 6 grote pioenrozen. Zelf koos ik ervoor om 3 grote en 4 kleine pioenrozen te maken, maar daarover later meer.

bloembox maken

Het maken van de vilten bloemen begint met de gele kern en het steeltje.

bloembox maken1

Daarna knip je de roze bloemblaadjes uit en lijmt deze aan de gele kern.

bloembox maken2

Tenslotte maak je de bloem af met groene blaadjes.
In de Bloem-Box zit een uitgebreide werkinstructie waarin Daphne stap-voor-stap laat zien hoe je deze mooie pioenrozen kunt maken.

bloembox pioenen grootklein

Zoals gezegd kun je met de Bloem-Box dus 6 grote pioenrozen maken, maar voor mijn bloemenkrans leek het mij mooier om verschillende formaten te gebruiken. Voor de kleinere bloemen verkleinde ik het patroon met 1/3.

Bonus tip: je kunt ook verschillende kleuren roze vilt gebruiken in één bloem. Ik maakte ook een paar bloemen met donker roze vilt aan de binnenkant en lichtroze vilt voor de buitenste bloemblaadjes.

Als je 3 grote bloemen en 4 kleine bloemen hebt gemaakt, kun je hieronder verder met de tutorial waarin ik je laat zien hoe je hiervan de bloemenkrans maakt.

viltbloemenkrans benodigdheden

NODIG

STAP 1. EUCALYPTUS BEVESTIGEN

viltbloemenkrans stap 1

Bevestig de eucalyptus tak met het bloembinddraad aan de metalen ring. Je kunt hiervoor het beste een verse eucalyptus tak te gebruiken, deze is gemakkelijk buigbaar. De eucalyptus zal dan drogen in de vorm van de ring.

STAP 2. BLOEMEN BEVESTIGEN

viltbloemenkrans stap 2
viltbloemenkrans stap 3

Wikkel het steeltje van de pioenroos om de metalen ring. Bind nu met bloembinddraad de bloem aan de achterkant van de ring vast. Het kan helpen om het bloembinddraad door het vilt te steken om deze nog steviger vast te kunnen zetten.

STAP 3. BLOEMEN VERDELEN

viltbloemenkrans stap 4

Verdeel de bloemen over de eucalyptus tak. Zelf vond ik het mooi om de grotere bloemen wat meer aan de onderkant te doen, maar je kunt er ook voor kiezen om de bloemen gelijkmatig over de ring te verdelen.

viltbloemenkrans sfeer

De bloemenkrans is nu klaar om op te hangen. Je kunt de ring zo aan een spijkertje aan de muur hangen, maar het is ook mooi om er een lint aan te knopen.

viltbloemenkrans resultaat1
viltbloemenkrans sfeer1

Ik ben heel blij met het resultaat en de bloemenkrans heeft dan ook een ereplaatsje in mijn huis gekregen!

Heb jij ook een bloemenkrans gemaakt?

Deel je DIY resultaat met #deeljeDIY en tag IMAKIN op Facebook/Instagram.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van imakin.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 506 reviews.