Zo kies je de juiste eettafel

Dus jij wil een nieuwe tafel kopen. Er zijn zo ontzettend veel opties in materiaal, vorm en stijl dat je misschien een beetje verdwaald bent geraakt in alle mogelijkheden. In dit blog help ik je op weg in jouw keuze voor een nieuwe eettafel.

Functie

Seuren tafels Bee Get lV

Voordat je een nieuwe eettafel gaat uitzoeken is het belangrijk dat je weet waarvoor je de tafel wil gebruiken. Hou je bijvoorbeeld van eindeloos tafelen met vrienden, wordt er door kinderen geknutseld aan de tafel of is het misschien ook je werkplek? Al deze factoren hebben invloed op de keuze van jouw nieuwe eettafel.

Afmetingen

Als je de functies van de tafel hebt bedacht, is het tijd om te bepalen welk formaat tafel je nodig hebt voor deze functies. Als je een grote vriendengroep of familie hebt wil je een tafel waaraan je zo veel mogelijk mensen kwijt kan. Een grote eettafel is hiervoor onmisbaar. Maar die enorme eettafel moet natuurlijk wel in eethoek passen. Hou bij het bepalen van het formaat van de tafel ook rekening met het feit dat de stoelen om de tafel ook voldoende ruimte hebben om naar achteren te schuiven.

Materiaal en kleur

Nu begint het leuke werk: het materiaal en de kleur kiezen voor je nieuwe tafel. Hou je van de warme uitstraling van hout, de luxe van natuursteen of wil je juist het moderne composiet? Dit is vooral een kwestie van smaak, maar je kunt ook in gedachten houden of het onderhoud en de robuustheid of juist kwetsbaarheid van het materiaal aansluit bij de functie die je in stap 1 had bepaald.

Een tafel naar jouw wens

Seuren tafels Pitcher

Als je echt een tafel helemaal naar jouw eigen woonwensen wil, kun je ook kiezen voor een tafel op maat. Hierbij kun je de tafel samenstellen naar jouw specificaties: de vorm, kleur, afmeting, materiaal. Alles om jouw droomtafel tot leven te laten komen. De deskundige verkoopadviseurs van Houweling Interieur helpen je graag in het ontwerpproces.

Door artikelen zoals dit te plaatsen, kan ik in mijn levensonderhoud voorzien en je blijven inspireren met mijn blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van imakin.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 509 reviews.