De hal van je huis inrichten: dit moet je wel en niet doen!

Bij de inrichting van een huis wordt de hal vaak vergeten. Ook al spendeer je niet veel ruimte in de hal, is het toch de moeite waard om aandacht te besteden aan het inrichten ervan. Het is de plek waar je iedere dag thuis komt en waar je je bezoek ontvangt. Het is het visitekaartje van je huis. In dit blogartikel geef ik je wat tips over wat je wel en niet moet doen bij het inrichten van je hal.

point3d commercial imaging ltd LcgKrL9Obpo unsplash

Wat je niet moet doen bij het inrichten van je hal

Om te beginnen: je hal kaal laten! Een ruimte met witte muren, zonder meubels en zonder decoratie voelt heel erg kil. Hoewel het wel heel opgeruimd staat, voel je je niet erg welkom als je in zo’n hal binnenkomt.

Het andere uiterste, waarbij de hele hal volgepropt staat met een enorm dressoir, een zitbankje, een uitpuilende kapstok en rondslingerende schoenen, is ook niet prettig thuiskomen. Het is dus zaak om daar balans in te vinden.

Een andere veelgemaakte fout bij het inrichten van een hal is te weinig opbergruimte realiseren. Vaak wordt alleen gedacht aan het kunnen ophangen van jassen en opbergen van schoenen, maar ook paraplu’s, handschoenen, sjaals, tassen etc. hebben een plekje nodig.

collov home design xJ14RuLV9zI unsplash

Wat je wel moet doen bij het inrichten van je hal

Maar hoe moet het dan wel? Zoals ik in veel van mijn blogs zeg, ga ik altijd eerst uit van de functie van de ruimte. Stel jezelf de vraag: ‘Hoe ga ik de ruimte gebruiken?’. Een gezin heeft namelijk andere behoeftes dan een stel.

Begin bij de meubels die noodzakelijk zijn in de hal. Zoals ik hierboven al even aanstipte: zorg voor voldoende opbergruimte. Inventariseer hoeveel spullen er in de hal opgeborgen moeten worden en kies daarbij het juiste opbergmeubel uit.

Maak ook gebruik van dubbele functies. En bankje waar je je schoenen aantrekt, kan ook meteen opbergruimte bieden voor bijvoorbeeld een paraplu en boodschappentassen. En een plankje boven de kapstok biedt ruimte voor manden met sjaals en handschoenen.

Denk er hierbij ook aan om een plekje te maken waar je je sleutels kwijt kan als je thuis komt. Zo slingeren ze niet willekeurig door je huis en ben je je sleutels nooit kwijt.

Deze opbergmeubels hebben al een grote invloed op de sfeer in de hal. Als je kiest voor opbergmeubels met gesloten kasten, brengt dat meer rust dan bijvoorbeeld een open kapstok. Dit bepaalt voor grote mate of je de aankleding van de muren rustig moet houden of dat je juist kunt kiezen voor een drukkere wanddecoratie. Kies je voor een behang met een verrassend printje of juist voor een rustige muurverf. De keuze is aan jou.

Bij de inrichting van je hal moet je ook de trap niet vergeten. De trap is een groot element in de ruimte en bepaalt hiermee de aanblik van je hal. Als je je hal opknapt kun je ook meteen denken aan een traprenovatie om het plaatje compleet te maken. Bij Isodeco heb je handige alles-in-een pakketten voor traprenovatie.

Als de functionele meubels een plekje hebben gevonden, kun je kijken naar decoratieve elementen. Denk aan een grote spiegel om nog even je haar te checken voordat je de deur uit stapt, een mooie lamp of een sfeervol vloerkleed.  Tenslotte maak je de hal af met wat foto’s of schilderijen waar je blij van wordt. Op deze manier kom je altijd op een positieve manier je huis binnen.

Hopelijk heb ik je met dit blogartikel op weg geholpen bij de inrichting van jouw hal.

Door artikelen zoals dit te plaatsen, kan ik in mijn levensonderhoud voorzien en je blijven inspireren met mijn blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van imakin.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 509 reviews.