Welke soort zonwering past bij een strakke tuin?

Heb je behoefte aan wat meer schaduw in jouw zonnige tuin? Dan is zonwering een goede oplossing. Maar waar begin je? Er zijn zo veel verschillende soorten zonwering verkrijgbaar. In dit blog help ik je op weg naar de juiste keuze voor jouw nieuwe zonwering.

Welke soort zonnewering past bij jouw tuin?

Het belangrijkste punt om op te letten voordat je een zonwering kiest, is welke soort het beste past bij de manier waarop jij je tuin wil gebruiken. Als je bijvoorbeeld een tuin op het noorden hebt, verplaatst de zon zich gedurende de dag. Het is dan fijn om met een flexibele zonwering de schaduw mee te kunnen verplaatsen. Of als je al vroeg in het voorjaar van het eerste zonnetje wil genieten, kan een dichte overkapping juist prettig zijn zodat je uit de wind kan zitten.

Parasol

De meest eenvoudige, en goedkoopste, oplossing is een parasol. Het is een flexibele oplossing, omdat je de parasol kunt verplaatsen naar de plek waar je schaduw nodig hebt. En als je toch graag in de zon wil zitten, klap je de parasol eenvoudig in. Tegenwoordig heb je mooie parasols die niet zullen misstaan in een moderne tuin.

Schaduwdoek

Ook een schaduwdoek is een flexibele oplossing om schaduw in je tuin te creëren. Je spant het schaduwdoek simpelweg tussen een paar palen of bevestig wat ringen aan de gevel en schutting waartussen je het doek kunt spannen. Zorg er hierbij wel voor dat je het doek de juiste kant op laat aflopen, zodat het water na een regenbui netjes weg kan stromen.

Zonnescherm

Een zonnescherm is de meest gebruikte zonwering voor het terras. Het biedt schaduw bij je huis doordat het bevestigd is aan de gevel. Je kunt hiermee zelf de diepte van de schaduw bepalen door hoe ver je het zonnescherm uitrolt. Dit is dus een semi-flexibele oplossing.

jonathan borba 23fOdH9Zrwc unsplash

Pergola

Een pergola is een stijlvolle zonwering over een zitje in de tuin. Deze biedt voldoende schaduw, maar heeft een open karakter waardoor je nog steeds een buitengevoel hebt. Je kunt de pergola aan de gevel bevestigen, maar je kunt deze ook vrijstaand in je tuin plaatsen. Het leuke van een pergola is dat je deze nog helemaal naar eigen smaak kunt stylen. Laat de pergola bijvoorbeeld begroeien met planten, hang er wat hangplanten aan op, of span er wat doeken tussen voor wat extra schaduw en sfeer.

Terrasoverkapping

Als je ook met regen in de tuin wil zitten is een terrasoverkapping van ForaVida een goede oplossing. Deze stijlvolle terrasoverkappingen zijn helemaal aan te passen aan jouw smaak en behoeften. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een zonwerende laag in de dakplaten of de overkapping uitbreiden met zijwanden. Hierdoor kun je ‘in weer en wind’ (en in de zon!) comfortabel van je tuin genieten.

Hopelijk heb je nu wat meer inzicht in de mogelijkheden voor zonwering in je tuin en heeft dit blogartikel je geholpen bij het maken van de zonwering die het beste bij jou past.

Door artikelen zoals dit te plaatsen, kan ik in mijn levensonderhoud voorzien en je blijven inspireren met mijn blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van imakin.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 507 reviews.