Welke kraan past het beste bij mijn bad?

Wil je je badkamer een make-over geven of is je huidige badkraan aan vervanging toe? We helpen je graag bij het maken van de juiste keuze. In dit artikel delen we alles over afmetingen en verschillende soorten kranen. Daarnaast lees je alles over verschillende materialen.  

Bepaal vooraf welke maat je nodig hebt

Welke kraan het beste bij je bad past, is allereerst afhankelijk van de maat die je nodig hebt. In tegenstelling tot wastafelkranen, heeft een badkraan een grote uitloop nodig. Je wil natuurlijk niet dat je bad er drie uur over doet om helemaal vol te lopen. Daarnaast is het van belang dat de uitloop niet te ver over de badrand uitsteekt. Wanneer je de juiste afmeting hebt, loopt het water netjes over de helling van het bad en maakt het water zo min mogelijk lawaai.

Zorg dat je vooraf goed weet welke afmetingen je precies nodig hebt. Doe dit door de hartafstand te meten. Dit is de afstand tussen het midden van de koud wateraansluiting en het midden van de warm wateraansluiting. Wanneer je de hartafstand weet, kun je de juiste kraan kiezen en weet je zeker dat je de kraan ook daadwerkelijk aan kunt sluiten. 

michael c lWqmnx1DUSk unsplash

Opbouwkranen en inbouwkranen

Er wordt vaak gekozen voor een opbouw badkraan. Deze kraan wordt op de muur bevestigd. Dit is vooral handig wanneer je een bestaande badkraan wil vervangen of simpelweg voor de makkelijkste optie wil gaan.

Wil je liever een kraan met strakke afwerking? Kies dan voor een inbouwkraan. Hierbij zijn alle onderdelen netjes in de muur verwerkt, met uitzondering van de kraan en grepen. Een ingebouwde kraan past perfect in bijvoorbeeld een moderne of luxe badkamer. 

Naast inbouwkranen en opbouwkranen, kun je ook nog kiezen voor een vrijstaande kraan. Dit is een kraan die los van het bad in de vloer gemonteerd wordt. Ook deze kraan staat prachtig in een luxe of moderne badkamer. Daarnaast past een vrijstaande kraan uitstekend in een klassieke badkamer. 

Soorten materialen

Er zijn eindeloos veel materialen verkrijgbaar, wanneer het gaat om badkranen. Verchroomd messing is een gewild materiaal. Daarnaast kiezen veel mensen voor roestvrij staal (RVS) of geborsteld staal. 

Wist je dat er ook kranen in verschillende kleuren beschikbaar zijn? Hierbij worden materialen zoals RVS en verchroomd messing gecombineerd met andere materialen. Zo krijgen ze bijvoorbeeld de kleur goud, zwart of koper. Zo is er voor elke stijl badkamer wel een mooie kleur kraan beschikbaar. 

Door artikelen zoals dit te plaatsen, kan ik in mijn levensonderhoud voorzien en je blijven inspireren met mijn blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van imakin.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 512 reviews.