WAT IS HET BESTE GORDIJN VOOR IN DE SLAAPKAMER?

Vorig jaar vertelde ik je in dit blog dat ik mijn slaapkamer een make-over wilde geven om mijn nachtrust te verbeteren. En een paar weken later kon je hier het resultaat bewonderen. Nu, een jaar later, kan ik je vertellen dat mijn nachtrust enorm verbeterd is. Dat komt mede door de nieuwe rolgordijnen die ik heb geplaatst. In dit blog vertel ik je er meer over.

WAT IS BELANGRIJK BIJ DE KEUZE VAN EEN GORDIJN VOOR DE SLAAPKAMER?

Als je nieuwe gordijnen gaat kiezen voor je slaapkamer zijn een aantal dingen belangrijk om op te letten. Natuurlijk wil je dat ze mooi zijn en goed bij de stijl van je interieur passen, maar misschien nog wel belangrijker is of ze wel of niet verduisterend zijn en in welke mate. De mate van verduistering wordt aangegeven met percentages. Zo kan een gordijn 75% van het daglicht tegenhouden, maar ook 95%! Let hier dus goed op bij de keuze.

Als je je slaapkamer goed wil verduisteren is het verstandig om gordijnen met plooien te bestellen in plaats van met gordijnringen. Door de ringen kan namelijk nog steeds zonlicht de kamer binnen schijnen.

Ook is het handig om de gordijnen wat breder te bestellen, zodat de gordijnen goed overlappen wanneer ze gesloten zijn.

VERDUISTERENDE ROLGORDIJNEN

WAT IS HET BESTE GORDIJN VOOR IN DE SLAAPKAMER 12

In mijn slaapkamer had ik al verduisterende gordijnen gekozen, maar toch was mijn slaapkamer nog erg licht. Dit komt doordat er in de slaapkamermuur raampjes zitten naar de woonkamer (zie bovenstaande foto). Op zich zijn die heel fijn, omdat mijn woonkamer dan wat meer daglicht krijgt, maar voor mijn nachtrust is het minder bevordelijk. Daarom koos ik ervoor om in mijn woonkamer deze verduisterende rolgordijnen te plaatsen.

WAT IS HET BESTE GORDIJN VOOR IN DE SLAAPKAMER 2

Een nieuwe trend op het gebied van rolgordijnen is het duo rolgordijn. Een duo rolgordijn is opgebouwd uit twee verschillende soorten stof: een ondoorzichtige stof en een transparante(re) stof. Door deze over elkaar heen of juist naast elkaar te schuiven kun je zelf regelen hoeveel licht er de kamer binnen komt.

 

 

 

Door artikelen als dit te plaatsen op mijn blog, kan ik in mijn levensonderhoud voorzien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van imakin.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 509 reviews.