Geniet het hele jaar door van je tuin

Afgelopen zomer vergroende ik mijn tuin. Veel tegels en grind maakten plaats voor planten en bloemen. Inmiddels is de herfst volop begonnen en zie ik mijn tuin veranderen. Het frisgroene uitzicht in mijn tuin maakt plaats voor een prachtig herfstkleuren palet. De meeste bloemen in de tuin zijn uitgebloeid en de bladverliezende planten en bomen laten hun bladeren vallen.

nong v HA9 e364Hbk unsplash

Het winterklaar maken van mijn tuin was zo gebeurd, want voor een biodiverse tuin moet je de uitgebloeide planten zo veel mogelijk laten staan en de afgevallen bladeren laten liggen. Deze bladeren zijn namelijk een mooie schuilplaats voor egels en insecten. Ook verteren de bladeren in de border en worden omgezet in voedingsstoffen voor de planten. Het enige dat ik wel heb gedaan is de tuinmeubelen in het tuinhuis gezet. Zo zijn ze beschermd tegen weer en wind en heb ik er langer plezier van.

Het hele jaar door genieten van je tuin

Je zou zeggen: het tuinseizoen is nu voorbij. De meeste mensen brengen vooral in het voorjaar en de zomer veel tijd door in hun tuin. Dat is niet zo gek natuurlijk, want dan is het meestal lekker weer. In je tuin kun je dan heerlijk genieten van de zon en de prachtige bloemen en planten die dan volop in bloei staan. Maar wist je dat je ook in de herfst en winter van je tuin kunt genieten?

alisa anton JhxGkGgd3Sw unsplash

In oktober zijn er nog genoeg zonnige herfstdagen. Dit jaar waren er zelfs dagen bij waarop het 20 ºC was! Op dat soort dagen is het heerlijk om onder een dekentje op je tuinbank te kruipen met een goed boek en een lekkere kop koffie.

marina m2 eBXP66g8 unsplash
laura adai 5H2ketFL1LE unsplash

Een tuinhuis is een logische plek voor je gereedschap en tuinmeubels, maar je kunt een tuinhuis ook op andere manieren gebruiken! Richt het bijvoorbeeld in als een atelier waarin je creatief bezig kunt zijn of maak er het gezellig met een fauteuil en een boekenkast voor een rustig leeshoekje.

gleb albovsky a 0Qsar9rBg unsplash

Als je het echt luxe wil aanpakken, kun je ook een sauna in je tuin plaatsen. Op die manier kun je in de winter heerlijk opwarmen en ontspannen in je eigen tuin.

Hopelijk heb ik je met dit blog kunnen inspireren om ook in de herfst en winter van je tuin te genieten. Ben je nog op zoek naar een tuinhuis of een sauna voor je in je tuin? Op www.fonteyn.nl vind je een uitgebreide collectie.

Door artikelen zoals dit te plaatsen, kan ik in mijn levensonderhoud voorzien en je blijven inspireren met mijn blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van imakin.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 509 reviews.