WAAROM IK WORKSHOPS GEVEN LEUK VIND

workshop imakin

Workshops geven is leuk! Van de voorbereidingen tot het resultaat van de deelnemers.. Ik word er blij van! In dit blog lees je waarom..

De werkaanpak van de deelnemers

Al tijdens de introductie en uitleg van de workshops zie ik sommige deelnemers al een beetje wegdromen naar hun DIY project. Wat zal ik op die kussenhoes / tas gaan maken, denken ze. Ter inspiratie leg ik altijd wat blaadjes neer met voorbeelden én een link naar de IMAKIN Pinterest pagina die ook vol staat met leuke ideeën. Terwijl de één eerst een half uur inspiratie opdoet en twijfelt, gaat een ander direct aan de slag. De meiden die direct aan de slag gaan, zijn vaak ook degenen die aldoende hun ontwerp laten ontstaan. Vol passie stempelen ze erop los. Anderen zijn juist wat voorzichtiger. Ze denken hun ontwerp al helemaal uit en gaan heel precies en netjes aan de slag. Heerlijk ook hoe sommigen helemaal niet bang zijn voor vieze handen, terwijl anderen in het begin nog even moeten wennen.

imakin workshop

imakin workshop

Dezelfde materialen, verschillende resultaten

Tijdens de workshop textiel stempelen zijn er een aantal mogelijkheden om de kussenhoes / canvas tas te ontwerpen. Deelnemers kunnen zelf stempels maken en daarmee een patroon stempelen, ze kunnen met een lettersjabloon een tekst maken, met een penseel schilderen, met textielstiften tekenen en alle mogelijke combinaties daarvan. Iedereen heeft beschikking over dezelfde materialen. Maar de resultaten zijn altijd zo ontzettend verschillend! Dat vind ik altijd een van de leukste dingen van de workshop. Hieronder wat resultaten van de laatste worskhop.

Eveliene & kussenhoes
Eveliene & kussenhoes

 

Kussenhoes van Bianca
Kussenhoes van Bianca
IMG_0327
Maartje & canvas tas

 

Kussenhoes van Sylvia
Kussenhoes van Sylvia
Janneke & kussenhoes
Janneke & kussenhoes

Samenwerken, delen, helpen, meedenken

Het allerleukst aan een workshop vind ik het als de deelnemers elkaar helpen. Dan vragen ze elkaars mening: “Zal ik een groene of een blauwe ster maken?” “Waar zal ik de tekst plaatsen?” “Zal ik nog iets erbij doen of het zo laten?”

Meestal blijft het daar niet bij en delen ze ook technieken, ideeën en vaak ook stempels. Tijdens de laatste workshop had Evelien een prachtig gedetailleerde rozenstempel gemaakt. Aan de andere tafel zat Hanneke een tas voor haar dochter Rosa te versieren. De rozenstemel zou prachtig in haar ontwerp passen. Ontzettend lief van Evelien om haar stempel met Hanneke te delen. Hieronder het resultaat van Evelien (bovenste foto, links) en Hanneke (onderste foto).

Evelien&Marissa & kussenhoezen
Evelien (links) en Marissa (rechts)
Hanneke die een mooie R stempelde met de rozenstempels van Evelien
Hanneke die een mooie R stempelde met de rozenstempel van Evelien

Reacties en trotse deelnemers

Voor mij is de workshop pas geslaagd als de deelnemers een leuke avond hebben gehad. Meestal zijn ze heel blij met het resultaat en trots dat ze het zelf gemaakt hebben. Een enkele keer is het resultaat niet helemaal zoals ze in hun hoofd hadden, maar gaven ze aan een hele gezellige avond/middag hebben gehad en het heerlijk vonden creatief bezig te zijn. En dat laatste is het allerbelangrijkst.

workshop imakin

Ook aan de slag tijdens een IMAKIN workshop?

Dat kan! Ik geef workshops op locatie, bijvoorbeeld bij jou thuis, op je werk of bij een koffietentje in jouw buurt. Je kunt kiezen uit verschillende workshops: kussenhoes / canvas tas (zoals hierboven), dromenvanger, plantenhanger of een speciale babyshower workshop. Meer informatie vind je op de website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van imakin.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 507 reviews.